Successos

trànsit

accident mortal

Joc d'infraccions i tragèdia familiar a Susqueda

Els Mossos deixen unes hores de marge abans de decidir si imputen algun delicte al conductor, un veí de Salt amb antecedents policials que ha perdut tres familiars i que té tres filles ingressades

Els ocupants de l'Opel Vectra que es va estimbar a Susqueda van cometre un cúmul d'infraccions viàries que van poder influir en el tràgic desenllaç (una nena petita, Samara Jarmouni; la seva mare, Samara Reyes Amador –embarassada de sis mesos–, i la seva àvia, Pilar Amador Gabarri, mortes) i s'està investigant també si podrien tenir relació amb la causa de l'accident. Les infraccions evidents són que al vehicle, amb capacitat per a cinc persones, n'hi viatjaven set, i que ningú duia sistemes de retenció infantil que havien de dur obligatòriament, com a mínim les criatures de menys edat, la nena d'un any que va morir i la de tres anys que està ingressada a l'UCI.

Els Mossos encara estan investigant el cas per comprovar si els ocupants duien el cinturó de seguretat posat i estudien si s'atribueix alguna infracció penal, a banda de les administratives, al conductor, Ali Jarmouni Aboulafa, de 33 anys, que va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia i que serà citat a declarar en les pròximes hores perquè aporti la seva versió dels fets. Jarmouni, que acumula set detencions, sobretot per robatoris amb força, es va fer ferides lleus i ja ha estat donat d'alta de l'hospital Josep Trueta, on continuen ingressades les tres filles que van sobreviure a l'accident.

El sinistre va passar a quarts de vuit del vespre, quan la família, que havia estat vista a fora l'hostal del Coll, baixava per la carretera, que enllaça amb Susqueda. Després d'una baixada molt pronunciada, el conductor no va agafar bé un revolt a la dreta on hi ha un pont i el cotxe va caure a la riera des d'una altura d'uns set metres i va quedar bolcat. El conductor va poder sortir i alertar el 112. Un cop alertats, els Mossos van demanar als hostalers del Coll, que eren més a prop, que s'acostessin a auxiliar l'accidentat. Els hostalers, que coneixien la família de veure'ls a vegades per l'hostal o els afores, es van trobar el conductor molt esverat, que els va explicar que la seva família era sota el cotxe i que, tot i que les seves filles grans l'havien contestat, la dona i la sogra no responien. Pràcticament al mateix temps, ja van arribar els Mossos, els bombers i els sanitaris, que es van fer càrrec de gestionar el rescat. Les dues dones adultes i la nena més petita havien mort. Tot indica que als seients del davant hi anaven Jarmouni, que conduïa, i la seva sogra, Pilar Amador, al seient de l'acompanyant. Darrere hi anava la dona, Samara Reyes, que duia la filla petita a la falda, i les altres tres filles (la de tres anys a la falda de la filla de vuit anys). Tota la família, excepte Pilar Amador, que és veïna de Constantí, eren residents al gratacel dels Països Catalans de Salt.

LA XIFRA

7
ocupants
anaven al cotxe que es va estimbar i tres van morir.

Minut de silenci i dol de les autoritats de Salt

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas; regidors i veïns van fer ahir un minut de silenci a les dotze del migdia com a mostra de dol. L'Ajuntament ha activitat serveis d'atenció psicològica per a les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia