Successos

trànsit

accident mortal

Una dona mor atropellada pel seu cotxe desfrenat

La víctima, Pilar Puigvert, de 68 anys, ajudada per una vianant, va intentar aturar el vehicle, que baixava per un carrer en pendent

El cotxe la va fer caure al terra i va quedar atrapada a sota

La fatalitat de ser atropellada pel seu propi cotxe, que es va desfrenar quan ella havia baixat per anar a llençar les escombraries, va segar la vida ahir a una dona de 68 anys, Pilar Puigvert Margui, veïna de Sant Jaume de Llierca.

L'accident va passar a quarts de nou del matí. Pilar Puigvert, una jubilada molt activa i solidària, que vivia sola en un habitatge del carrer Església, va agafar el cotxe amb la intenció d'anar a recollir unes amigues i fer una excursió dominical. De passada, va carregar les escombraries al cotxe per llençar-les a una zona de contenidors. Va aturar el cotxe a la confluència del carrer Sant Francesc, el carrer Progrés i l'avinguda Girona. La conductora va baixar del cotxe per anar a llençar la brossa al contenidor que és a tocar i es va adonar que el vehicle, que no havia quedat ben frenat, reculava per l'avinguda de Girona, un carrer amb molt de pendent. Comptant que podria aturar-lo, Pilar Puigvert va cridar una veïna que passava pel carrer i li va demanar que l'ajudés. Les dues dones van provar d'aturar la baixada del cotxe, però no ho van aconseguir. L'altra dona va aconseguir escapar del cotxe per un costat, però Puigvert, que era darrere, va ser tombada per l'impuls del cotxe, va caure al terra, es va colpejar el cap i va quedar atrapada sota del cotxe, que finalment va quedar galgat.

La veïna va donar el senyal d'alarma i quan el SEM i els bombers van arribar al lloc del sinistre van haver d'aixecar el vehicle amb un sistema de falques elevadores per poder alliberar el cos de la dona. El SEM va fer-li diverses maniobres de reanimació però no va ser possible salvar-li la vida i es va haver d'activar la comitiva judicial i fer l'aixecament del cadàver in situ.

Pilar Puigvert, la víctima, era una “persona excepcional, que deixa un buit important a la població”, en paraules de l'alcalde de Sant Jaume, Jordi Cargol. Puigvert anava de suplents a les llistes de CiU en les darreres eleccions municipals. A pesar de ser una persona jubilada, Puigvert era una activista que ajudava i participava en tots els actes que s'organitzaven a la població. I era una persona solidària per naturalesa, remarca l'alcalde. Tot i que ella era una persona jubilada que vivia sola, tenia una gran vitalitat i desinteressadament s'ocupava d'ajudar i acompanyar gent gran que viu sola i que no es pot valer per ella mateixa. Per exemple, s'ocupava d'anar a fer la compra i portar-la a qui li convingués i fer companyia a ancians que estan sols.

LA XIFRA

48
persones
, com a mínim, han mort en accidents de circulació aquest any a les comarques gironines.

Bona evolució de les nenes ferides

Les tres nenes que van sobreviure a l'accident de dimarts a Susqueda (on van morir la seva mare embarassada, la germana d'un any i l'àvia) continuaven ahir ingressades a l'hospital Josep Trueta de Girona però la seva evolució és bona. La nena que va haver de ser ingressada a l'UCI ja n'ha sortit i era està a planta juntament amb les seves germanes i és previst que puguin tenir l'alta aviat. Els Mossos continuen la investigació per aclarir les circumstàncies que van fer que el cotxe, un Opel Vectra, conduït pel pare de família, Ali Jarmouni Aboulafa (que va patir ferides lleus), es precipités des d'un pont a una riera a la pista que comunica el santuari del Coll amb la presa de Susqueda. Al cotxe hi anaven set persones, dues de més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia