Successos

Successos

Un noi de 27 anys mor en caure mentre feia escalada a prop de Vallter 2000

Els fets es van produir a la muntanya del Gra de Fajol Petit

Un testimoni ho va presenciar des del refugi d'Ulldeter

El jove estava sol quan va tenir l'accident

Un fatídic accident de muntanya va tenir lloc ahir al Ripollès. Un jove de 27 anys i veí de Barcelona, Xavier Alabart Barba, va morir mentre feia escalada en una zona propera a l'estació d'esquí de Vallter 2000. La víctima era molt conegut a la capital catalana dins l'àmbit, sobretot, de la creació audiovisual i fotogràfica. Els cossos d'emergències van rebre l'avís del sinistre quan faltaven pocs minuts per tres quarts d'onze del matí. El noi va caure mentre ascendia el Gra de Fajol Petit. És una muntanya de 2.567 metres d'altura, situada al terme de Setcases. Es va precipitar daltabaix per causes que es desconeixen i va anar a parar al mig d'un dels canals del cim, que és per on ell estava practicant escalada. Com a conseqüència de l'impacte es va fer un traumatisme cranioencefàlic i, malgrat els esforços dels equips d'emergències per intentar reanimar-lo, va acabar morint per les greus ferides que presentava arran de la caiguda.

La víctima havia estat realitzant escalada mixta tot sol, a uns 300 metres de distància del refugi d'Ulldeter. Una persona que era al refugi va ser testimoni del succés i va donar immediatament l'avís. Es va donar la circumstància que en aquell moment membres del Grup d'Actuacions Especials (Grae) dels Bombers hi eren molt a la vora, fent unes pràctiques a Vallter, i van arribar al lloc del sinistre ràpidament. També es va activar un helicòpter dels Bombers amb personal del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM), tres patrulles dels Mossos, una dotació dels Bombers de Camprodon, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), a més d'un altre helicòpter. En arribar, els Bombers li van efectuar maniobres de reanimació cardiorespiratòries i, tot seguit, el van traslladar en helicòpter a l'aparcament de Vallter. Fins allà s'havien desplaçat sanitaris del SEM, que van acabar certificant la defunció del jove in situ.

Dins les múltiples disciplines artístiques a què es dedicava Alabart, havia fet diverses exposicions de les seves obres, especialment a Barcelona. També era aficionat, entre altres activitats, a la fotografia d'espais naturals. Segons fonts pròximes al cas, justament ahir havia anat a la zona a fotografiar ocells. Havia estudiat imatge a l'Escola de Mitjans Audiovisuals de la capital catalana i va completar els seus estudis en fotografia artística a l'Escola Superior d'Art i Disseny Serra i Abella.

LES XIFRES

300
metres
és la distància que hi havia entre la zona on es va originar el sinistre i el refugi d'Ulldeter.
3
patrulles
dels Mossos, efectius dels Bombers del Grae i del GEM, així com personal del SEM es van activar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia