Successos

tribunals

judici per proxenetisme

Reconeixen que explotaven sexualment una menor a l'N-II

Deu integrants d'una banda admeten que captaven dones a Bulgària i les obligaven a exercir la prostitució

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar deu integrants d'una banda que obligava dones a exercir la prostitució a la carretera N-II, als termes municipals de Vilademuls, Bàscara i Pontós. Segons van admetre ahir responent a les preguntes de la fiscal, cadascun desenvolupava rols diferents dins la xarxa. L'acusat que s'enfronta a una pena més alta de presó s'encarregava de contactar amb les dones. Segons la fiscalia, triava dones amb escassa formació, que no parlaven castellà, amb família dependent i amb pocs recursos econòmics. A algunes les enganyava amb promeses falses de feina al sector de l'hostaleria. Altres sabien que venien a exercir la prostitució però desconeixien que, un cop aquí, les obligarien a saldar un suposat deute contret amb la banda i es quedarien amb tots els diners que guanyessin.

La policia va aconseguir alliberar fins a tres dones víctimes de la trama, una de les quals era menor d'edat. La jove va arribar al país l'agost del 2010, quan tenia 17 anys. Els acusats han reconegut que sabien que era menor d'edat però, tot i això, la van explotar sexualment. Els cervells de la banda, que eren de la seva mateixa província a Bulgària, van aconseguir que els seus pares signessin el permís per poder viatjar a l'Estat assegurant-li que treballaria en una cafeteria o en un restaurant.

200 euros al dia

El mateix dia que va arribar al país, els seus captors li van dir que no treballaria en el sector de l'hostaleria, sinó que hauria d'exercir la prostitució a la carretera. “Obligada pels membres de l'organització, va començar a prestar serveis sexuals pels quals obtenia uns 150 o 200 euros al dia”, relata l'acusació pública. Els acusats l'amenaçaven de matar el seu fill, que era a Bulgària, si no continuava treballant i fent el que ells li manaven.

Una patrulla de la policia estatal la va descobrir el 6 de setembre del 2011 mentre treballava a l'N-II. La van posar a custòdia d'un centre de menors, des d'on la van repatriar a Bulgària.

Després de la declaració dels deu acusats, el judici continuarà avui a la secció quarta de l'Audiència de Girona. Els acusats s'enfronten a penes de fins a 42 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia