Successos

Pena de dos anys per a la noia que va anar 28 km contra direcció

També se li ha imposat una multa de 3.600 euros i se li ha retirat el carnet de conduir durant sis anys

La jove, de Llagostera, anava al volant del cotxe beguda i sense una de les rodes del vehicle

Els jutjats de Figueres van ser el marc ahir de la vista pel cas d'una veïna de Llagostera que el 20 de novembre passat va recórrer 28 quilòmetres en sentit contrari per l'AP-7 amb el seu cotxe, conduint sota els efectes de l'alcohol i sense una de les rodes davanteres del vehicle. En un principi la fiscal demanava quatre anys de presó per a la noia, Eva Pulido Diez. Finalment, però, la pena que se li va imposar va ser més baixa. La jove, de 26 anys, va reconèixer els fets, i es va arribar a un acord entre la fiscal i l'advocat Obduli Rivas, que ha exercit la defensa de l'acusada. Atesa la conformitat, Pulido va acceptar una pena de dos anys de presó com a autora d'un delicte contra la seguretat del trànsit i el pagament d'una multa de 3.600 euros. Així mateix, se li prohibeix conduir vehicles de motor i ciclomotors durant sis anys i es procedirà al decomís de l'automòbil Renault Clio que portava el dia que va protagonitzar el sorprenent reguitzell d'infraccions viàries.

No ha d'ingressar a presó

El magistrat del jutjat penal número 1 de Figueres, Pablo Huerta Climent, va emetre la sentència ahir mateix, de viva veu. Com que Eva Pulido no té antecedents, no haurà d'ingressar a la presó, ja que la condemna que se li va imposar no supera els dos anys. El seu lletrat va sol·licitar, en aquest sentit, que se suspengués l'execució de la pena de presó a la seva clienta. El jutge va acceptar la petició, amb el condicionant que la noia no torni a delinquir durant un període de cinc anys i realitzi un curs de formació viària.

L'advocat Obduli Rivas va valorar positivament el pacte perquè va indicar que hi havia “un risc alt” que la noia hagués hagut d'entrar a la presó. “És una bona finalització del procés per a la meva clienta. La pena que se li ha imposat és el mínim legal previst en aquest tipus de delicte, que pot comportar condemnes que van dels dos als cinc anys de presó. El fet que no tingui antecedents ha ajudat a rebaixar la pena”, va considerar.

L'episodi es remunta al diumenge 20 de novembre del 2016. La noia havia sortit de festa dissabte a la nit i, quan els Mossos d'Esquadra la van aturar, Pulido els va explicar que estava tornant a casa seva, a Llagostera. Va agafar l'AP-7 per l'entrada 7, que correspon a Girona Sud. Va començar a circular en direcció nord, en aquest cas correctament. Anava desorientada i va intentar abandonar l'autopista per la sortida 5 –que és la d'Orriols i l'Escala–. Just abans de passar pel peatge, però, les càmeres de videovigilància la van gravar fent marxa enrere. Acte seguit, va fer mitja volta i va continuar circulant en sentit nord, si bé aquest cop ho va fer pels carrils que són per als vehicles que van en direcció sud. A un quart de vuit del matí, diversos testimonis van avisar la policia que un cotxe anava contra direcció per l'AP-7, a Capmany. Quan els agents van començar a ser alertats, l'automòbil que estava cometent la infracció era al punt quilomètric 28. Els efectius van iniciar immediatament la recerca del cotxe. Una patrulla de trànsit va localitzar-lo al quilòmetre 15,5. Els Mossos van presenciar que la conductora circulava a gran velocitat i, com que el turisme havia perdut la roda davantera, el disc de fre tocava l'asfalt i espurnejava per la fricció.

Doblava l'índex d'alcohol

Rivas va dir que la jove no recorda el que va passar i que no es va adonar del que havia fet fins que la van parar els Mossos. Ella va comentar als agents que havia anat a una discoteca de Sils el dissabte a la nit i que estava convençuda que estava conduint en direcció a Llagostera. Als seients del darrere del cotxe hi anava una altra jove estirada parlant pel mòbil que també estava impassible i que tampoc havia advertit la perillosa situació.

Els Mossos van realitzar la prova d'alcoholèmia a la conductora, que va donar un resultat positiu de 0,58 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat (més del doble del permès, que és de 0,25 mg/l). Pel fet de circular en sentit contrari, obligava els conductors amb els quals s'anava creuant a fer maniobres brusques per evitar col·lidir-hi, amb la qual cosa posava en greu risc la vida dels ocupants dels altres vehicles.

LA XIFRA

0,58
Mil·ligrams
d'alcohol per litre d'aire expirat va marcar l'acusada en la prova que li van practicar els Mossos.

LA FRASE

Se li ha imposat el mínim legal previst en aquest delicte, que pot comportar penes de dos a cinc anys de presó
Obduli Rivas
advocat de la defensa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia