La Policia Municipal de Girona troba un ramat de xais robats a Aiguaviva

Els animals eren a l'interior d'una furgoneta i els agents van detenir els dos homes que els custodiaven

Feia alguns dies que la Policia Municipal de Girona tenia coneixement que havien desaparegut alguns xais d'un parell de ramaderies de la zona de Sant Daniel. Divendres al vespre, un agent de la policia local de Girona que efectuava les tasques de guàrdia de barri a Pont Major i Montjuïc va localitzar al carrer Pedret una furgoneta Nissan Vanette carregada de xais, que estava estacionada i dos homes que la vigilaven.

Aquest agent va alertar un company que també feia tasques de guàrdia de barri i entre tots dos van identificar els homes i posteriorment els van detenir per un presumpte delicte de robatori amb força. Els policies, a més, van denunciar els dos homes que van detenir perquè circulaven amb una furgoneta que no tenia pòlissa d'assegurança.

Arracades reveladores

Els xais, segons fonts de la Policia Municipal, estaven completament amuntegats dins del vehicle, sense cap mena de seguretat ni de mesura higiènica. La policia es va posar en contacte amb els ramaders als quals havien desaparegut xais els darrers dies, però va resultar que les característiques dels animals que es trobaven dintre la furgoneta no coincidien amb les dels que van desaparèixer de Sant Daniel.

A través de posteriors diligències policials, es va saber que un ramader d'Aiguaviva havia denunciat que la matinada de dijous a divendres li havien sostret una trentena de xais de les instal·lacions. Segons fonts properes al cas, els lladres van poder accedir a l'interior de les instal·lacions d'Aiguaviva a través d'un forat que van fer al sostre, la qual cosa els va permetre accedir als animals per posteriorment emportar-se'ls. Les indagacions policials van permetre concloure que les marques d'identificació que duien a les orelles els xais que havien trobat, corresponien a les arracades dels que van desaparèixer de la ramaderia d'Aiguaviva, i per això van detenir els dos homes per presumpte delicte de robatori amb força.

Un cop detinguts els dos homes, la policia va haver de traslladar els xais a unes dependències habilitades per guardar-los i esperar que el propietari els anés a recollir.

Les cabres de Fontanilles

Un altre ramader, Josep Ros, que viu a Serra de Daró i que explota una granja a Fontanilles, va denunciar aquest estiu que en els darrers anys li havien desaparegut una setantena de cabres de la ramaderia de la seva propietat. Segons Ros, des de l'octubre del 2008 fins a l'agost del 2009, els lladres van entrar sis vegades a la granja. Durant aquest temps, Ros va presentar sis denúncies als Mossos d'Esquadra i també va posar els fets en coneixement del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per alertar-los que hi havia unes cabres robades que podien estar en algun altre ramat. Ros va acabar marcant les seves inicials JR amb foc a les cabres per tal de reconèixer-les si les veu en un altre ramat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.