Successos

Successos

incendi

Un foc arrasa una deixalleria de Sant Feliu de Buixalleu

L'incendi crema 400 m² de restes de paper, plàstics i deixalles i resulten afectats un camió i maquinària de la indústria

Les flames obliguen a desallotjar quatre naus contigües

Les flames es van cruspir ahir gran part d'una planta de reciclatge de Sant Feliu de Buixalleu. L'incendi, que es va iniciar a l'exterior de les instal·lacions, va començar pels volts d'un quart de set del matí a la deixalleria propietat de l'empresa Recumas-Recuperacions Masnou i situada al quilòmetre 67 de la C-35 del polígon Gaserans. A l'hora que va començar el foc a dins de la nau hi havia alguns operaris als quals els va semblar sentir pudor de cremat i quan van sortir a fora ja van veure grans flamarades que havien agafat materials inflamables, com ara plàstics i cartrons. El vent que bufava va fer estendre ràpidament les flames, que fins i tot van arribar a entrar a la nau, però els empleats van reaccionar ràpidament i van impedir que es propaguessin per l'interior.

Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar unes 18 dotacions dels Bombers de la Generalitat. En el moment que va arribar el primer camió, el foc era tan intens i la temperatura tan elevada que van haver de fer recular el vehicle per evitar que se'ls encengués. Els bombers van treballar intensament per atacar les flames amb dues autoescales, deu vehicles d'aigua, cinc de comandament i un vehicle del GEM (Grup d'Emergències Mèdiques). Per precaució, i arran de la intensa fumarada, es van evacuar les quatre naus contigües a la planta de reciclatge, així com els treballadors de les empreses properes. En el dispositiu també es van activar efectius de la policia local i dotze patrulles dels Mossos d'Esquadra que van fer el control d'accessos, restringint el pas al polígon, així com revisar les masies properes. A més, també van fer control per garantir la correcta circulació de l'AP-7, ja que la visibilitat es va veure reduïda notablement a causa del fum, però no va caler tallar-la. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va enviar un dispositiu preventiu al lloc de l'incendi, va haver d'evacuar amb ambulància el propietari de l'empresa a l'hospital de Sant Celoni per intoxicació lleu de fum.

Durant tot el dia, els bombers van estar remullant la zona amb el suport de maquinària pesant facilitada per la mateixa empresa i l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu, el qual també va gestionar subministrament d'aigua amb cisternes de les ADF per abastir els bombers en l'extinció. I és que l'elevada presència de bombers va fer que la xarxa d'aigua del polígon Gaserans no pogués abastir tots els camions.

Després d'hores d'intensa batalla contra les flames, els Bombers van donar per controlat l'incendi poc després d'un quart de dues del migdia.

L'incendi, que es va iniciar a l'exterior de l'empresa, va cremar uns 400 m² de restes de paper, plàstics i deixalles i també va resultar afectat un camió i maquinària de la indústria. Pel que fa a l'interior de la nau, van cremar uns 200 m² de l'aïllament del sostre, sense que l'estructura patís danys.

Causes difícils de saber

Els Mossos s'han fet càrrec de l'atestat, interroguen els testimonis i busquen indicis per intentar aclarir les causes que van originar el foc, una tasca que es preveu complicada, ja que les flames van destruir tot el material. No es descarta que hi pogués haver cendres o encenalls portats en contenidors que amb el vent s'avivessin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia