Successos

Ratifiquen la condemna per estafa a un ancià

El TS confirma la pena de tres anys de presó per als responsables d'un geriàtric

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de tres anys de presó que l'Audiència de Girona va imposar el desembre del 2015 a dos responsables d'un geriàtric per haver-se apropiat de manera il·lícita de part del patrimoni d'un veí d'Ordis que va ingressar al centre el 2008. L'alt tribunal, per tant, desestima el recurs que van presentar les defenses dels acusats en contra de la sentència. Per aquest cas van ser jutjats Carlos Luis Casabón Martín i Ana Requesens Vallmitjana, els quals eren el gerent i l'apoderada de la residència Catalunya de Figueres. En la mateixa línia que es va pronunciar la secció quarta de l'Audiència, el Suprem també ha conclòs que s'haurien aprofitat de la vulnerabilitat de l'ancià, que tenia un deteriorament cognitiu.

Els acusats van traçar un pla per apoderar-se dels béns de la víctima. Dificultaven la relació de l'intern amb la seva família, no els informaven de la seva evolució i gestionaven les seves propietats. L'Audiència els va condemnar a tres anys de presó i a una multa de 2.700 euros per un delicte d'estafa, i hauran d'indemnitzar els familiars de l'afectat amb 4.200 euros (són els diners que li van treure dels estalvis). La família de l'home també va descobrir que en un compte hi tenia 69.000 euros i que s'havia establert que, quan morís, aquests diners s'adjudiquessin al gerent. Des de l'Audiència es va deixar sense efecte el nomenament de Casabón com a beneficiari i es va ordenar que aquesta quantitat passés a la seva legítima hereva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia