Successos

Mor en ser atropellat mentre creuava l'AP-7, a Agullana

Tot i que la víctima anava indocumentada, els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que sigui un camioner estranger

Els agents també investiguen què hi feia, al mig de la carretera

Set víctimes mortals per accident de trànsit s'han registrat a les comarques gironines en menys d'un mes. L'últim sinistre va ser diumenge, quan un cotxe va atropellar un home que travessava l'autopista AP-7 a l'altura d'Agullana. Els cossos d'emergències van rebre l'avís a un quart de dotze de la nit. Els fets es van produir en el moment que l'home creuava la carretera pels carrils on circulen els vehicles que van en sentit Barcelona, a prop de l'àrea de servei Porta Catalana. Es va donar la circumstància que un automòbil no el va poder esquivar i el va envestir mortalment, a l'altura del punt quilomètric 7. Va ser el mateix conductor que va atropellar el vianant qui va trucar als serveis d'emergències. Es van dirigir a la zona quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van atendre la víctima de seguida, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

Investigació encarrilada

Els Mossos són els encarregats de dirigir la investigació. L'home anava indocumentat i sense cap distintiu que en faciliti la identificació. És per això que caldrà fer una necroressenya, és a dir, analitzar les empremtes dactilars i l'ADN, documentar les peces dentals i comprovar si el cos té algun tret característic, com ara un tatuatge o una cicatriu. Els Mossos treballen amb la hipòtesi que es tracta d'un camioner estranger. Per ara es descarta que al darrere hi hagi algun fet violent o una discussió amb altres camioners que l'obligués a fugir precipitadament pel mig de l'AP-7. La policia treballa per identificar el vehicle del camioner i accedir-hi per comprovar si hi ha la documentació personal, fet que almenys permetria aclarir la seva identitat.

Menys vianants morts

Es tracta del primer vianant mort víctima d'accident de trànsit aquest any a les comarques gironines. Si ho comparem amb les dades del 2016, fins al 22 de gener ja s'havien produït tres atropellaments mortals: un a Montfullà i dos a Olot. De moment, doncs, amb relació al mateix període de l'any passat, hi ha hagut menys atropellaments mortals que el 2016, però la xifra global de víctimes ha augmentat. L'any passat a aquesta època havien mort sis persones en sis accidents, mentre que aquest any hi ha set morts en sis accidents: un motorista de 39 anys, el 2 de gener a l'Escala; fa dos diumenges dos nois de 19 i 26 anys, a Hostalric, i un home de 60 anys, a Capmany; divendres passat, una jove de 31 anys, a Ullastret; l'endemà una veïna de Terrades, en una topada a Llers, i el vianant atropellat diumenge a Agullana.

LA DATA

22.01.2017
és el dia
que es va produir l'atropellament al punt quilomètric 7 de l'autopista, a l'altura d'Agullana.

El passat de la morta a Llers

Irina Blinova, la veïna de Terrades que dissabte va morir en un accident de trànsit a Llers, havia estat imputada per l'assassinat de Joan Torrell Mas, un empresari de Palafrugell amb un currículum policial llarg amb qui Blinova havia estat casada. Torrell va ser abatut a trets el 30 d'abril del 2001 quan sortia del restaurant Mas dels Arcs, acompanyat de Blinova i una altra noia ucraïnesa. Elles no van rebre cap tret i els Mossos van considerar que Blinova, que tenia una mala relació amb el seu home i fins i tot l'havia denunciat, havia contractat un sicari. Es va localitzar a Rússia el sospitós de ser l'autor material del crim, Serguei Tisxenko, però mai va ser extradit i el cas va acabar amb sobreseïment i la vídua i principal sospitosa es va aparellar amb un mosso que investigava el cas.

Feia mig any que Blinova vivia a Terrades; diumenge va sortir de la via amb la furgoneta que conduïa i va morir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia