Successos

successos

Troben el cos de l'home que va ser arrossegat per una riuada

Els bombers el localitzen a prop d'on diumenge van trobar el de la dona, a Masarac

L'alcalde creu que la solució per evitar més accidents és construir un pont i demana finançament a la Diputació

Els equips d'emergències van localitzar ahir el cos sense vida de Josep Maria Fernández Ferrer, el veí de Figueres de 60 anys que divendres passat a la nit va desaparèixer junt amb la seva dona, Rosa Bagó Maranges, de 59 anys, després que el seu cotxe caigués a la riera d'Anyet, a Masarac. Els membres d'una dotació dels bombers del parc de Santa Coloma de Farners que resseguien la riera el van trobar, pels volts de les onze del matí. Era en un tram de difícil accés i a 700 metres de la passera que el matrimoni va intentar travessar amb el vehicle. El cos estava prop d'on havia aparegut un dia abans el de la seva esposa, a qui la riuada va arrossegar un tros més –entre un i altre hi havia uns 350 metres–. Concretament, el cadàver de l'home va ser trobat 200 metres abans d'arribar al mas Genís, una zona coneguda com els Búnquers. Segons va explicar a l'ACN el cap de guàrdia dels bombers, Lluís Regincós, les tasques de rescat van ser complicades: “És una zona de difícil accés, amb molts arbres caiguts, molta vegetació de ribera i multitud de branques.” De fet, els bombers van haver d'obrir camí per poder arribar a la llera de la riera.

L'aixecament del cadàver es va fer a quarts d'una del migdia. Un cop localitzat, els efectius van donar per acabat el servei, que s'havia activat dissabte al vespre, quan la germana de Rosa Bagó, tement que els havia passat alguna cosa, va alertar els serveis d'emergència i els Mossos.

El matrimoni va sopar divendres amb una colla d'amics a Vilabertran. Van sortir del restaurant cap a dos quarts de dotze de la nit, i per carreteres secundàries es van dirigir a Rabós, on estava previst que passessin la nit a casa de la mare de Rosa Bagó. Circulaven amb un vehicle tot terreny, un Land Rover Freelander. Però el matrimoni no va arribar mai a la destinació. Tot apunta que una riuada va arrossegar les víctimes quan travessaven un passallís que creua la riera d'Anyet, que baixava torrencialment. Fonts municipals indiquen que, en aquest punt, no sol passar gaire aigua i mai hi havia hagut problemes. Tot fa pensar que la crescuda de l'Anyet, que recull l'aigua que baixa de l'Albera, va ser molt sobtada i va sorprendre el matrimoni, que eren bons coneixedors de la zona.

Demanen solucions

L'alcalde de Masarac, Lluís Pujol, va lamentar el fatídic succés i va assegurar que cal prendre mesures perquè no es torni a donar un cas així. La passera on va tenir lloc l'accident forma part d'un camí local però, últimament, molta gent de la zona el coneix i hi passa per fer drecera. Per això, apunta que la solució per evitar més sinistres d'aquest tipus és fer-hi un pont. “Som un poble de 180 habitants i construir un pont significaria un cost que no podem assumir”, va remarcar Pujol, que va assenyalar que sol·licitaran finançament a la Diputació de Girona.

Les instal·lacions de l'Ajuntament de Masarac van servir per acollir la família del matrimoni, que va seguir tot el dispositiu de rescat acompanyada de dos psicòlegs que els feien suport. El consistori va fer ahir a dos quarts de dues un minut de silenci en record de les víctimes, al qual van assistir una trentena de persones entre regidors, treballadors i veïns del municipi. L'Ajuntament, a més, va decretar dos dies de dol i les banderes onegen a mig pal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia