Recuperen a l'Escala una vintena de xais que havien estat robats a Garrigoles i detenen dos homes

La policia local de l'Escala i els Mossos d'Esquadra han aconseguit recuperar una vintena de xais que havien estat robats a Garrigoles. Els lladres havien amagat els xais en un cobert de l'Escala, on mai no hi ha animals. Això va fer sospitar els agents, que van esperar-se que els sospitosos anessin a buscar els xais i després els van detenir. Es tracta de dos homes, de l'Escala i de Girona.

Dimecres de la setmana passada els responsables d'una explotació del nucli de les Olives, a Garrigoles, van denunciar als Mossos que els havien robat vint-i-un xais. Els lladres havien entrat a les instal·lacions fent un forat en una tanca, però els amos del negoci no tenen clar quan es va produir el robatori exactament. Aquests animals sostrets estaven en un cobert separats de la resta, a prop d'una carretera que passa pel costat de la granja. Segons els amos, és la primera vegada que els passa una situació semblant. Els agents van recollir la denúncia, i mentrestant a l'Escala algú va alertar la policia que se sentien uns crits de xais en un cobert, on generalment no hi ha mai animals. Una patrulla mixta de la policia local i dels Mossos d'Esquadra també va adonar-se d'aquest fet durant un patrullatge i va contactar amb el propietari del cobert per veure què passava exactament. L'home els va dir que no sabia què hi feien aquells xais allà. Els animals encara duien els cròtals identificatius a les orelles i la policia va comprovar que es tractava dels exemplars que havien robat a Garrigoles.

Dispositiu per als lladres

Els agents havien aconseguit recuperar els animals, però encara no sabien qui eren els lladres. És per això que van decidir muntar un dispositiu de vigilància per les rodalies del cobert en espera que algú anés a buscar els xais. Al cap d'una estona, van aparèixer dos homes, que van començar a carregar els animals en una furgoneta de lloguer. Els mossos i els municipals van actuar i van enxampar els sospitosos in fraganti i van poder recuperar 18 xais. Els dos homes, que tenen antecedents i viuen a l'Escala i Girona, no van saber explicar de qui eren els animals i van ser detinguts per un delicte de robatori amb força. Els animals van ser retornats a l'explotació de les Olives

Cas semblant a Girona

La setmana passada, a Girona, també es va viure una situació semblant a la de l'Escala. Un agent de la Policia Municipal que efectuava les tasques de guàrdia de barri al Pont Major i Montjuïc va localitzar al carrer Pedret una furgoneta carregada de xais, que dos homes vigilaven. L'agent, amb l'ajuda d'un altre company, va identificar els dos homes, que van acabar detinguts. També van denunciar-los perquè la furgoneta no tenia pòlissa d'assegurances. Els vuit animals que estaven dins del vehicle havien estat robats d'Aiguaviva la nit anterior. Els assaltants havien entrat a la granja a través d'un forat que havien fet al sostre.

A banda d'aquest cas d'Aiguaviva, els municipals de Girona també tenien coneixement que havien desaparegut xais d'un parell d'explotacions de Sant Daniel. Aquests casos es continuen investigant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.