Successos

Un mosso nascut a Cistella i un veí de Figueres moren fent alpinisme als Alps

Els dos muntanyencs feien escalada sobre gel quan els va caure al damunt un bloc de neu glaçada que els va ocasionar la mort

Un agent dels Mossos d'Esquadra nascut a Cistella, actualment destinat a l'ARRO, els antiavalots, a l'àrea de Barcelona, i un veí del barri de la Marca de l'Ham de Figueres, de 41 anys, van morir ahir mentre feien escalada sobre gel als Alps francesos i els va caure al damunt un bloc glaçat.

Els equips d'emergència francesos van poder recuperar els cadàvers dels muntanyencs a la zona del Grand Clôt del municipi de La Grava, a la falda del massís de Meije. Segons informaven ahir les agències franceses, el consolat de Marsella ja s'ha fet càrrec de comunicar l'accident i la defunció als familiars de les víctimes. Ara s'espera la repatriació dels cossos perquè es puguin celebrar els funerals. Tan bon punt va transcendir la mort dels dos muntanyencs, el consistori de Figueres ja va penjar al seu web la convocatòria d'un minut de silenci en record dels finats.

Les dues víctimes, tot i no viure a la mateixa població, compartien l'afició per la muntanya i junts havien anat a La Grava a fer escalada.

L'abril del 2015 un altre accident de muntanya als Alps francesos va costar la vida a un mosso d'esquadra i va deixar ferit de molta gravetat un caporal del cos. En aquella ocasió el sinistre es va produir a l'entorn del cim del Mont Blanc du Tacul, un pic d'accés relativament fàcil, tot i els seus 4.000 metres. El caporal va ser traslladat a l'hospital d'Annecy, capital del departament de l'Alta Savoia.

LA DATA

16.02.17
dos homes
empordanesos van morir als Alps francesos en caure'ls a sobre un bloc de gel.

LA XIFRA

41
anys
tenia el veí de la Marca de l'Ham que va morir en l'accident.

LA DATA

15.04.15
un mosso
d'esquadra va morir i un altre, un caporal, va patir ferides molt greus en un altre accident als Alps.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia