Successos

policial

operació antidroga

Macrooperació policial contra el cultiu i venda de marihuana a l'Empordà

Detenen una trentena de persones i fan una vintena de registres a Figueres, Llers, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Sant Miquel de Fluvià i Platja d'Aro

Desplegament a l'engròs per desmantellar un clan dedicat al tràfic de droga i blanqueig de diners en sis municipis de l'Alt i Baix Empordà. El dispositiu per terra i aire va mobilitzar més de tres-cents agents dels Mossos d'Esquadra i una cinquantena d'efectius del Servei de Vigilància Duanera. L'operació, que va començar tocades les sis del matí, va dur la policia a efectuar una vintena de registres i a detenir una trentena de persones. El gros de l'operació es va fer al barri gitano del Culubret i de Sant Joan de Figueres però també hi va haver actuacions a Llers, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Sant Miquel de Fluvià i Platja d'Aro. Les entrades i registres es van centrar en els domicilis relacionats amb el clan Capirote on es cultivava i s'emmagatzemava la marihuana. A banda de la droga, la policia també ha efectuat altres comissos que estarien relacionats amb el blanqueig de capitals. Una de les troballes més destacades, per curiosa, és que en un dels domicilis del barri gitano de Figueres els Mossos van localitzar una desena de galls de baralla tancats en gàbies. Els animals també van ser comissats per la unitat de medi ambient de la policia catalana, que se'n va fer càrrec.

Així mateix, els agents també es van endur material informàtic, diners, armes de foc i armes blanques, així com material per al cultiu de la marihuana i substàncies estupefaents. A banda dels efectius policials, a l'operació, també s'hi van afegir tècnics d'Endesa que també van fer comprovacions en alguns habitatges per si els inquilins es connectaven il·legalment a la xarxa elèctrica.

El clan exportava

La batuda policial, que dirigeix el jutjat d'instrucció 6 de Figueres, continua oberta i no es descarten noves detencions. La investigació, que està sota secret de sumari, conclou que el clan no només trafica a l'Estat espanyol, sinó també a l'Estat francès.

LA FRASE

Figueres té moltes coses bones però altres de negatives derivades de la situació geogràfica
Marta Felip
alcaldessa de Figueres

LA XIFRA

400
efectius
entre Mossos d'Esquadra i policies de l'Agència Tributària van treballar en l'operació.

No estigmatitzar Figueres

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va demanar ahir “no estigmatitzar” el municipi pels dispositius policials continuats al barri gitano. “Sempre he dit que Figueres té moltes coses bones però altres de negatives derivades de la situació geogràfica fronterera”, va detallar Felip en declaracions a l'ACN. L'alcaldessa va atribuir a aquesta ubicació que al municipi “es cultivi i trafiqui amb droga” i va agrair la feina de les unitats d'investigació policial que “segueixen les pistes per posar fi d'arrel a aquest problema i la delinqüència que se'n deriva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia