Successos

policial

operació antidroga

El clan tenia un búnquer i un pou plens de marihuana

Més de 200 plantes estaven amagades sota terra a la casa dels suposats líders del clan Capirote, a Avinyonet, i 1.200 més en un habitatge a Llers

Disset dels detinguts ja han quedat en llibertat

El macrodispositiu antidroga a l'Alt i el Baix Empordà s'ha saldat amb més de 8.000 plantes intervingudes. Una de les plantacions era en un búnquer que els investigadors van trobar enterrat sota la casa dels suposats líders del clan, a Avinyonet de Puigventós. En aquest indret hi havia 200 plantes. Els agents van fer servir una màquina retroexcavadora per trobar més habitacles ocults al jardí, però ja no n'hi havia més. Un altre punt on els membres del clan tenien droga amagada en un espai ocult a simple vista era a Llers. A l'exterior d'un dels habitatges escorcollats van trobar un pou que estava tancat amb un cadenat. Després de forçar l'accés, van veure que a l'interior hi havia un habitacle d'obra, amb forma de contenidor, on hi havia marihuana en esqueixos. En concret, més de 1.200 plantes. L'espai estava condicionat amb focus i ventiladors.

Els Mossos d'Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera van fer, en total, vint entrades i escorcolls per ordre del jutjat d'instrucció número 6 de Figueres, que dirigeix la causa. Durant els escorcolls, van trobar vuit armes de foc (cinc armes llargues i tres de curtes), armilles antibales i uns 425.000 euros en efectiu, uns diners que sospiten que provenen del tràfic d'estupefaents.

El dispositiu per terra i aire va començar dimarts, tocades les sis del matí, i va dur la policia a efectuar una vintena d'escorcolls i a detenir una trentena de persones. El gros de l'operació es va fer al barri gitano del Culubret i de Sant Joan de Figueres, però també hi va haver actuacions a Llers, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Sant Miquel de Fluvià i Platja d'Aro. Les entrades i escorcolls es van centrar en els domicilis relacionats amb el clan Capirote on es cultivava i s'emmagatzemava la marihuana. A banda de la droga, la policia també ha efectuat altres comissos que estarien relacionats amb el blanqueig de capitals.

Una de les troballes més curioses és la que es va fer en un dels domicilis del barri gitano de Figueres, on els Mossos van localitzar una desena de galls de baralla tancats en gàbies. Els agents també es van endur material informàtic i estris per al cultiu de la droga. A banda dels efectius policials, a l'operació també s'hi van afegir tècnics d'Endesa, que també van fer comprovacions en alguns habitatges per si els inquilins es connectaven il·legalment a la xarxa elèctrica.

Passen pels jutjats

Una part de la trentena d'arrestats van començar a passar a disposició del jutjat d'instrucció número 6 de Figueres ahir a la tarda, tot i que els principals detinguts, els suposats líders del clan, està previst que declarin avui. En aquest sentit, els disset detinguts que ho van fer ahir van quedar tots en llibertat amb càrrecs. Tan sols un va declarar, tot i que no va aportar informació rellevant. Els setze restants es van acollir al dret a no dir res.

Investiguen el clan Capirote per suposats delictes de defraudació de fluid elèctric i blanqueig de capitals, delictes contra la salut pública, pertinença a grup o organització criminal, danys per incendi, simulació de delicte i estafa.

LES XIFRES

8
armes
(cinc armes llargues i tres de curtes) i armilles antibales van descobrir els mossos en els escorcolls.
425.000
euros
en efectiu es van requisar, uns diners que se sospita que provenen del tràfic d'estupefaents.
8.000
plantes
de marihuana van comissar en la macrooperació policial que va tenir lloc dimarts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia