Successos

judicial

detenció per robatori

Entren a la presó els tres lladres de la tapa d'embornal

En només una setmana, haurien comès 27 robatoris en comerços i empreses de les comarques gironines i haurien sostret 8 cotxes

Un d'ells tenia una ordre de detenció per fets idèntics, a Itàlia

Els jutjats d'Olot van ordenar ahir l'ingrés provisional a la presó, sense fiança, dels tres nois que van ser detinguts dissabte per haver comès en tan sols una setmana 27 robatoris en empreses i comerços de les comarques gironines. Entraven als negocis trencant-ne els vidres amb tapes d'embornal o bé hi encastaven cotxes que havien sostret prèviament en tallers o en concessionaris. De fet, a part d'haver actuat presumptament en 27 establiments, se'ls acusa d'haver robat vuit automòbils per anar a perpetrar els fets delictius. Els investigats per aquesta llarga llista d'assalts tenen 18, 19 i 25 anys, són de nacionalitat romanesa i són els germans Nicolau i Georgiau Alexandriu, i Romanu Laurentiu. Mentre que diumenge van optar per guardar silenci en seu policial, ahir sí que van donar la seva versió davant del jutge. Tots tres van negar haver protagonitzat aquesta onada de robatoris en comerços, i van admetre que dissabte a la matinada van circular amb un vehicle de manera temerària per Olot. Van justificar que no van fer cas de les indicacions d'aturar-se que els feien els Mossos d'Esquadra perquè es van “espantar”, ja que el noi que anava al volant no disposava del permís de conduir.

El seu advocat va avançar ahir que presentarà un recurs per demanar la seva posada en llibertat provisional. Des dels jutjats, però, es va decretar el seu empresonament atenent, principalment, a l'existència del risc de fuga, tenint en compte que no els consta un domicili conegut. Es dona la circumstància, a més, que respecte a l'arrestat més jove hi havia en vigor una ordre europea de detenció emesa pel Tribunal Penal de Florència com a autor d'un reguitzell de delictes molt idèntics, curiosament, als que s'investiguen aquí. I és que, a Itàlia, se l'acusa de 27 robatoris en establiments comercials i de la sostracció de 5 vehicles.

Segons va avançar aquest diari, divendres a la nit els Mossos van blindar amb nombrosos controls les entrades a la ciutat d'Olot per intentar atrapar els lladres. El dispositiu s'havia muntat arran d'un augment del nombre de robatoris amb força comesos els darrers dies en diferents negocis d'Olot i rodalies. Els agents van ser alertats, pels volts de les 23.15 h, que uns desconeguts havien intentat accedir en un establiment de compravenda de vehicles de Vilafant. Van marxar d'allà amb un automòbil que havia estat sostret la nit anterior en una empresa de Vilamalla i van entrar a Olot per la carretera N-260 a tota velocitat.

Diners i objectes de valor

L'operació policial va permetre localitzar-los, al cap de poca estona, circulant per l'avinguda Reis Catòlics d'Olot. Els Mossos van anar darrere del turisme i van fer al conductor senyals acústics i lluminosos perquè s'aturés. No va fer cas de les ordres i va començar a conduir temeràriament pel nucli urbà d'Olot, passant semàfors vermells, fins que va parar sobtadament el cotxe al final de l'avinguda President Macià. Els tres ocupants van endinsar-se en una àrea boscosa, a l'entorn de la riera de Ridaura, i diverses patrulles van iniciar la recerca. Dos d'ells van ser localitzats a un quart d'una de la matinada, amagats en unes bardisses. I, poc després, es va detenir el tercer. Ahir, els Mossos van tornar a inspeccionar la zona de la riera de Ridaura per mirar de trobar més indicis.

Se'ls acusa de 27 robatoris amb força comesos des del 3 de març, en els quals s'apropiaven de diners i d'objectes de valor. N'haurien perpetrat un a Avinyonet de Puigventós, tres a Montagut, un a Besalú, deu a Olot, un a Sant Jaume de Llierca, un a Bescanó, quatre a Cornellà del Terri, dos a les Preses, un a Girona, dos a Vilafant i un a Vilamalla. Entre altres, dijous a la nit van entrar al restaurant Montfullà de Bescanó. Van trencar el vidre d'una de les portes principals a cops de tapa d'embornal i se'n van emportar la caixa enregistradora, que contenia uns 200 euros. El dijous els agents els van seguir la pista fins a un camí d'accés al polígon Mas Aliu d'Aiguaviva. Aquí els efectius dels Mossos van trobar abandonat un Audi A4, que segons tots els indicis era el que van fer servir per cometre el robatori a Montfullà, ja que a dins hi havia la caixa enregistradora del restaurant. El cotxe havia estat sostret dimecres a la nit del taller Rodi de les Preses, quan tenia les claus posades.

Els Mossos, a més, atribueixen als arrestats la rastellera de robatoris que des de principi de la setmana passada s'havien produït a tallers i negocis d'Olot. En van resultar afectats el concessionari de vehicles Fiat de la Ronda Fluvià, el Taller Canigó, l'empresa Dinàmics i el taller Jaisa, de la carretera de Sant Joan de les Abadesses, Pneumàtics Sarola, i la pizzeria Rústica La Vendetta, entre d'altres. Al taller Jaisa hi van irrompre trencant un vidre amb una pota de cabra.

La nit de dimarts a dimecres, a Cornellà del Terri van entrar a la ferreteria Pous, al casal d'avis, al restaurant Can Masonet i en un despatx d'arquitectes. I, pel que fa a la sostracció de vehicles, també se n'haurien emportat dos d'una nau d'una empresa de transports de Porqueres. Els Mossos van recuperar un dels automòbils, que va aparèixer abandonat, i sense gasolina, a Orriols.

LA DATA

11.03.17
A la nit, els Mossos van muntar controls a Olot i van interceptar els acusats, que van acabar arrestats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia