Successos

Entren a un banc a Sant Feliu de Pallerols, lliguen l'empleat i buiden la caixa forta

Els assaltants van entrar durant la nit a través d'un forat que havien fet des d'una casa buida

L'empleat del Banc Popular de Sant Feliu de Pallerols va incorporar-se ahir a la feina a la sucursal després d'haver fet un dies de vacances. Abans d'entrar a l'oficina, situada al Firalet, en ple centre del poble, va saludar un dels empleats de la Caixa de Girona, que està a pocs metres de l'oficina del Popular, i se'n va anar cap a la seva feina. Va entrar a dins i es va aposentar i va desconnectar les alarmes. «Quan feia uns cinc minuts que hi era em van sortir del lavabo dos encaputxats amb una pistola cadascun i em van apuntar», explicava ahir l'empleat. Les instruccions dels atracadors van ser clares: volien que els obrís la caixa forta i es van esperar amb calma que passés el temps que fixa el sistema d'obertura retardada per qüestions de seguretat. «Sort que vaig col·laborar i vaig fer el que em deien que així no em van fer mal», recorda l'empleat, al qual els lladres van lligar de peus i mans i van deixar estirat a terra. A banda d'arreplegar els diners de la caixa (una quantitat no especificada però que s'ha de comptar per milers d'euros) els lladres també es van apoderar de la cartera, amb els diners personals i les targetes de crèdit, de l'empleat. També pretenien agafar-li el rellotge però el treballadors va aconseguir que li deixessin després d'explicar-los que era el que li havien regalat pel casament. Un cop van tenir el botí a les seves mans i amb el treballador estirat i lligat a terra, els assaltants, que parlaven en castellà, van fer una trucada a un còmplice que els deuria esperar als afores del poble per dir-li que ja estava fet i que marxaven. Després van sortir pel forat que havien fet a partir de l'entrada posterior de la finca annexa al banc, un edifici que actualment està desocupat i que està en venda.

Quan els lladres ja eren fora, uns clients que volien entrar al banc i es van trobar la porta tancada van poder veure, des de fora, l'empleat estirat a terra. En veure'l van anar a avisar l'empleat de la Caixa de Girona, que va ser qui va trucar als Mossos per avisar de la incidència, tot i que en un primer moment van pensar que si el noi era a terra podia haver-se desmaiat i haver patit alguna indisposició. Mentrestant, l'empleat va anar fent esforços per desfer-se de les lligadures i quan hi van arribar els Mossos ja havia aconseguit deslligar-se.

Un cop feta la inspecció del lloc es va comprovar que els lladres havien fet un forat que permetia el pas d'una persona sense cap mena de dificultat a partir d'una estança de l'edifici abandonat annex a l'oficina bancària. De fet, l'espai que ocupa el banc, als baixos, forma part de la mateixa finca, que té totes les altres estances abandonades i que actualment està en venda, tal com es pot veure en el rètol que hi ha penjat a la façana que dóna al Firalet. Però els lladres van entrar a través d'una porta que dóna accés a l'edifici des d'un carreró de la part posterior. Tot apunta que ho tenien ben estudiat perquè van fer el forat al lloc just perquè no trobessin obstacles un cop a dins del lavabo de l'oficina bancària No es descarta, fins i tot, que els lladres haguessin anat a prendre vistes fent-se passar per persones interessades a comprar la casa.

Tot apunta que els lladres eren tres (els dos homes armats que van entrar a l'oficina i un tercer que els esperava a l'entrada del poble). Un veí de la població que a quarts de nou anava a acompanyar els seus fills per anar a l'institut va veure tres nois, que li van resultar desconeguts i sospitosos, que marxaven amb un cotxe però no ha pogut retenir gaires dades del vehicle.

Osor, Amer, Sant Feliu de Pallerols

L'assalt d'ahir a Sant Feliu de Pallerols es va perpetrar amb el mateix modus operandi que el de l'oficina del Banc de Sabadell d'Osor el passat 11 de febrer i també l'intent a l'oficina de «la Caixa» d'Amer, com si d'alguna manera els lladres seguissin una ruta a l'entorn dels pobles propers a l'antiga carretera de la vergonya, ara, reformada C-63, i anessin tirant cap al nord. A Osor, els assaltants eren tres encaputxats, que esperaven l'empleat a dins després d'haver entrat pel mateix sistema que ahir a Sant Feliu i van agredir-lo amb una barra de ferro. A «la Caixa» d'Amer, la dona de la neteja va descobrir, a les 7 del matí, els lladres amagats esperant dins de l'oficina, després d'haver-hi fet també un forat. A Amer van ser detinguts dos homes, dos cunyats, que van entrar a la presó preventivament, però sembla que han sortit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.