Successos

Mor un treballador en caure d'una altura de vuit metres

L'accident laboral va tenir lloc a l'empresa Ascensors Serra d'Olot

L'home, que era empleat d'una companyia subcontractada, estava duent a terme el condicionament del sostre de la nau

Un treballador va morir mentre feia tasques de manteniment en una empresa d'Olot. Els fets es van produir ahir a la nau d'Ascensors Serra, situada al número 9 del carrer d'Esteve Molas, al polígon industrial Les Mates. Els cossos d'emergències van rebre l'avís pocs minuts abans de dos quarts de quatre de la tarda. La víctima, veí de Sant Vicenç de Castellet, tenia 42 anys i era empleat d'una companyia subcontractada per Ascensors Serra. Quan es va originar el fatídic succés, l'home treballava en el condicionament del sostre d'uralita de la nau industrial. L'operari hauria caigut del sostre després de trepitjar una claraboia que va cedir, i es va precipitar a l'interior de les instal·lacions. Va caure, com a conseqüència, des d'una altura de més de vuit metres. Fins a l'empresa es van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels bombers i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van atendre immediatament la víctima, però, malgrat els esforços, no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els agents dels Mossos van posar la situació en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot i del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, tal com marca el protocol en aquests casos.

Es tracta del primer accident laboral mortal d'aquest 2017 a les comarques gironines. El darrer del qual s'ha tingut coneixement es va registrar l'últim dia de l'any passat. El 31 de desembre del 2016, un jove de Figueres, de 26 anys i de nacionalitat espanyola, va perdre la vida mentre estava treballant a Vilamalla. Era dissabte, i els serveis d'emergència van rebre l'avís passades les set del matí des de l'empresa Pacfren, especialitzada en l'elaboració i distribució de pa congelat precuinat. Fins al carrer Castelló del polígon industrial Empordà Internacional també s'hi van dirigir membres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i efectius dels Mossos d'Esquadra. A l'interior del recinte hi havia un treballador que havia quedat atrapat dins d'una màquina de producció mentre hi portava a terme tasques de neteja. Malauradament, els sanitaris tampoc van poder fer res per salvar-li la vida. Segons van informar en aquell moment fonts properes al cas, el noi no feia gaire que havia començat a la companyia, i aquell dia, concretament, no li tocava treballar, però estava fent la substitució d'un company de feina.

LA DATA

31.12.16
Un jove de Figueres va perdre la vida en un altre accident laboral, que es va produir a Vilamalla.

LES XIFRES

2
ambulàncies del SEM, els Mossos d'Esquadra i dues dotacions dels bombers es van mobilitzar.
42
anys
tenia la víctima, que vivia al municipi de Sant Vicenç de Castellet, a la comarca del Bages.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia