Els fets delictius a Mollet es redueixen un 21% respecte el primer semestre de l'any

Els indicadors de delinqüència a Mollet del Vallès entre els mesos de juliol i novembre són molt satisfactoris en relació al primer semestre de 2009, ja que s'aprecia una davallada del nombre de fets delictius d'un 21%, segons va anunciar ahir en roda de premsa representants de la junta local de seguretat,. La principal responsable d'aquesta reducció és la reducció dels robatoris amb força, en totes les seves modalitats (en domicilis, establiments comercials i empreses i a l'interior de vehicles). La mitjana mensual de robatoris amb violència també s'ha vist reduïda un 28,5% en aquest segon semestre de l'any.

Un altre indicador positiu, segons el consistori, és l'índex de resolució dels delictes que també augmenta. Segons ha destacat el cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra de Mollet, Jesús Requena, aquest índex es troba per damunt del 50% en els casos de robatori amb força en establiments comercials, fet que contribueix a la reducció d'aquest tipus de delictes a la ciutat, ja que sovint són perpetrats per persones reincidents.

Segons l'alcalde de la ciutat, aquesta progressiva reducció dels fets delictius a la ciutat està estretament relacionada amb la bona feina de coordinació entre els cossos dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal, així com també en la tasca de prevenció que es realitza.

En relació al control i compliment de l'Ordenança de Convivència Ciutadana i de la Via Pública, entre els mesos de juliol i novembre s'han obert un total de 61 expedients i s'han proposat per a sanció 100 persones per conductes incíviques. Per tant, en el que portem d'any s'han obert un total de 130 expedients i s'han proposat per a sanció 211 persones.

En aquest sentit, el regidor de seguretat ha destacat com a positiva l'aplicació de l'ordenança, i ha posat com a exemple que en els mesos d'estiu han disminuït el nombre d'expedients oberts per molèsties als veïns i soroll fins a altes hores de la nit. L'objectiu d'aquesta ordenança és, per tant, incidir en els comportaments incívics de la ciutadania i que aquests es redueixin.

Pel que fa al control d'establiments de concurrència pública, la Policia Municipal ha aixecat 4 actes per incompliment de l'horari de tancament i per causar molèsties als veïns, i 1 acta per desenvolupar l'activitat sense llicència municipal.

Com cada any, la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra han engegat de manera conjunta la Campanya de seguretat de Nadal. Els responsables policials han explicat que la prevenció se centra en els eixos i zones comercials, on s'hi notarà l'augment de la presència policial, i en els polígons industrials de Mollet del Vallès.

La Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra ja han fet les primeres xerrades a veïns i comerciants donant consells de seguretat per aquestes dates en les quals es preveu un augment de l'activitat comercial i del nombre de gent al carrer. També s'ha procedit a realitzar les primeres detencions per furts a diferents botigues, com avançàvem en una nota de premsa anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.