Successos

Jutgen un violador acusat d'abusar d'una conductora, salvada per uns urbans en apagar els llums del cotxe

Una veïna de Barcelona es va salvar d'haver estat víctima d'una agressió sexual per un violador reincident gràcies al seu propi coratge i al fet d'haver topat amb dos joves agents de la Guàrdia Urbana amb una gran professionalitat.

L'Audiència de Barcelona va jutjar ahir E.R. –que feia un any que era al carrer després d'haver-ne estat disset a la presó per quatre violacions– per un delicte de detenció il·legal i un d'agressió sexual. La fiscalia i l'acusació particular van sol·licitar que sigui condemnat a sis anys de presó, mentre que la defensa va rebaixar-ho a una temptativa de robatori i a una falta de vexació.

Els fets van passar el 28 de juny passat a la matinada quan la noia anava amb cotxe pel carrer de Sants. De sobte, ell va entrar, es va asseure al seient del copilot i va envoltar-li el coll amb el braç. La víctima va assegurar que l'acusat l'amenaçava amb un objecte punxant al coll, però ell ho va negar. «Vaig dir-li que agafés la meva bossa, que era als peus del copilot, però ell va contestar-me: ‘No vull diners, ara no et diré què et faré.'» En veure una patrulla de la Guàrdia Urbana de cara, la noia va tenir la sang freda d'apagar els llums del cotxe per fer sospitar els agents. I així va ser. Els agents van girar cua perquè «el cotxe havia comès una infracció». En posar-se al costat del cotxe, van veure una parella que es petonejava. Un dels agents, però, va veure «la cara de pànic de la noia», i els van seguir. A l'altura del carrer Sant Medir, l'home va fugir corrents i set carrers més amunt un dels agents va enxampar-lo, mentre l'altre auxiliava la noia, desfeta. «No volia fer-li mal, només volia robar-li», va dir l'acusat en el torn de l'última paraula. Els dos agents van rebre la medalla d'argent de l'Ajuntament per la seva brillant actuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.