Successos

policial

operació antidroga

Enxampat un grup que enviava droga al Brasil amagada en llibres per nens

Impregnaven els desplegables del llibre “Dràcula” amb amfetamines i haixix, entre altres substàncies, i els enviaven en paquets des de l'aeroport del Prat

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup que enviava al Brasil amfetamines, speed i haixix camuflats en llibres infantils a través de l'aeroport del Prat. L'institut armat ha informat avui que arran de la investigació per desarticular aquest grup es va localitzar a un altre que cultivava marihuana, entre d'altres llocs, a l'interior d'una residència d'avis abandonada i d'una casa deshabitada propietat d'una entitat bancària, a les localitats de Sant Celoni (Vallès Oriental) i als nuclis de Valldoreix i la Floresta, a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). En total, han estat detingudes cinc persones, tres d'elles de nacionalitat romanesa, una argentina i una altra espanyola, i s'investiga a altres dos ciutadans espanyols, acusats dels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, falsedat, usurpació d'immoble i defraudació del subministrament elèctric.

La primera de les investigacions es va iniciar després que entre els mesos de març i juny de l'any passat s'interceptessin a l'aeroport del Prat set enviaments de paquets amb destinació al Brasil de llibres infantils de “Dràcula” amb desplegables impregnats d'amfetamina, speed i haixix. Els agents van decomissar en aquests set enviaments, que portaven unes dades de destinatari falsos, un total de 14,5 quilos d'amfetamina i 1,8 quilos d'haixix.

En els registres practicats a Barcelona, Sabadell i Mataró, la Guàrdia Civil va trobar material per fabricar els llibres en els quals ocultaven la droga, com impressores, plastificadores i cartutxos de tinta.

Mentre investigaven aquesta banda, els agents van donar amb una altra organització que es dedicava a cultivar marihuana a l'interior de cases i van practicar dos registres a Sant Cugat i a Sant Celoni, on van decomissar 1.331 plantes de marihuana, poc més de 2 quilos d'haixix i 913 grams de marihuana llesta per a la venda.

A Sant Celoni, la banda havia ocupat de nit una casa i li havia canviat els panys, després de comprovar que era propietat d'una entitat bancària, per la qual cosa sabien que que no serien desallotjats a curt o mitjà termini.

Els delinqüents havien organitzat una altra plantació de marihuana a l'interior d'una residència d'avis abandonada a la zona de Sant Cugat, on disposaven d'un sofisticat sistema de climatització, amb aire condicionat, extractors de fum i llums calorífiques. Al grup, que tenia infraestructura per tirar endavant una plantació d'unes 2.500 plantes de marihuana, se li van intervenir també 55 bitllets falsos de 50 euros, a més d'ordinadors, discos durs, dues carrabines i dues armes blanques prohibides.

En els registres va acompanyar els agents un tècnic de la companyia elèctrica, que va comprovar que la banda s'havia enganxat il·legalment a la xarxa i que va calcular que havien defraudat prop de 30.000 euros.

Les dues operacions han estat dirigides pel titular del jutjat d'instrucció número 4 del Prat de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia