Successos

Successos

Busquen una dona per l'assassinat d'un ancià a Sant Feliu de Buixalleu

Els Mossos han aconseguit l'ADN d'uns cabells trobats a l'escenari del crim i, tot i que no es té la identitat del sospitós, el perfil genètic revela que és dona

Les anàlisis d'ADN d'uns cabells trobats a l'escenari de l'assassinat de l'octogenari José Pepe Rodríguez, ara fa gairebé tres anys, a Sant Feliu de Buixalleu ha aportat una dada reveladora: almenys un dels criminals és una dona. Amb el perfil genètic, que és un element identificador infal·lible, als arxius policials, els Mossos confien que en algun moment, ja sigui perquè els entri el mateix perfil amb la identificació personal o perquè trobin alguna sospitosa amb qui comparar-lo, acabaran posant nom i cognoms a la sospitosa. Els Mossos treballen amb la mateixa hipòtesi que el primer dia: que el crim el van perpetrar uns lladres que Rodríguez va sorprendre mentre remenaven la casa quan ell va tornar de l'hort per esmorzar. El fet que la víctima presentés un gran nombre de punyalades concorda amb la idea que les hauria pogut clavar una dona que hagués aplicat una violència reiterada per compensar el seu possible desavantatge de força amb l'home, que es pressuposa que va reaccionar encarant-se amb els intrusos. L'ADN és la principal prova obtinguda, ja que no va ser possible localitzar ni testimonis ni gravacions de càmeres que haguessin captat els homicides o algun cotxe sospitós que rondés per la zona.

El crim es va perpetrar el 22 de maig del 2014 a la urbanització Riu Park, que consta d'una trentena d'habitatges unifamiliars, a poca distància de la carretera GI-552. El matí del crim, Pepe Rodríguez, s'havia quedat sol a casa i havia anat a feinejar a l'hort com feia cada dia. La seva dona havia anat a classes d'informàtica i el fill, que vivia amb ells, era al taller de treball, a Arbúcies. Quan va arribar la seva esposa, a quarts de dues del migdia, es va trobar que no podia obrir el portal exterior. Va comptar que l'home l'havia tancat. El va trucar per telèfon, tant al fix com al mòbil, però no va contestar. Es va esverar pensant que li havia passat alguna cosa i va anar a ca la veïna, que té una clau de recanvi per si perden les seves o se les obliden. Amb aquestes claus, la dona va obrir el portal. La porta d'accés a la casa estava sense tancar amb clau i, a l'interior, va descobrir un bassal de sang, el seu home mort i signes clars que els havien robat.

Però, a més a més, els assaltants havien intentat destruir les proves tapant el cadàver de la víctima amb un sofà tombat i intentant incendiar l'habitatge. Van provar de calar foc encenent els fulls d'un bíblia que es va trobar per terra. Però la destrucció de proves no els va sortir be i van deixar rastre: cabells que un cop analitzats han aportat el perfil genètic d'una persona, una dona, a qui falta posar noms i cognoms.

LA DATA

22.5.2014
Va ser assassinat
un veí de Sant Feliu de Buixalleu a casa seva.

LES XIFRES

80
anys
tenia l'home, que va ser trobat mort a punyalades i del qual es va trobar el cos amagat sota un sofà.
30
cases unifamiliars
conformen la urbanització Riu Park, on es va perpetrar el crim.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia