Successos

policial

operació antiproxenetisme

Alliberades 22 dones xineses víctimes d'explotació sexual a Catalunya

Els Mossos han fet investigacions a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Sabadell, entre altres poblacions catalanes

Segons s'ha informat aquest migdia, agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Bandes Criminals van detenir el 10 d'abril 25 persones de nacionalitat xinesa com a presumptes autores dels delictes de pertinença a organització criminal, temptativa d'homicidi, tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, immigració il·legal, lucre de la prostitució, coaccions i amenaces, cultiu i tràfic de substàncies estupefaents, falsificació documental i blanqueig de capitals, entre d'altres.

L'activitat principal de l'organització era la del tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual en prostíbuls gestionats per la banda i situats principalment a Barcelona i en d'altres poblacions de la conurbació metropolitana. Portaven les dones de forma irregular des de Xina fins a Barcelona amb una escala prèvia en països amb mesures de control migratori més laxes que al nostre país i allà les proveïen de documentació falsificada amb la finalitat que tinguessin accés al territori europeu.

Les dones adquirien un deute d'entre 10.000 i 15.000 euros que havien d'abonar amb l'exercici de la prostitució. En ocasions els arrestats les enganyaven i desconeixien quin era el seu destí i l'activitat que haurien d'exercir un cop arribessin a Barcelona.

Les indagacions han permès acreditar com es realitzava l'arribada de dones i com les traslladaven directament als prostíbuls clandestins en pisos dirigits pels detinguts. La banda comptava amb una estructura dissenyada per al control de les dones: un membre destacat de l'organització s'ocupava de liderar el negoci mentre que la gestió més directa estava a càrrec d'una figura femenina coneguda com a “Mama San”. A més, als prostíbuls també hi havia un individu que anomenaven “Da ge” que s'ocupava de la seguretat i del control de les dones en absència de la “Mama San”.

Durant el dispositiu policial es van poder alliberar 22 dones que havien estat traficades. En el decurs de la investigació diversos testimonis i víctimes van relatar que les havien portat a Catalunya des de la Xina i que estaven controlades en tot moment per integrants de l'organització. Un cop al país les traslladaven a algun dels prostíbuls on les obligaven a exercir la prostitució sota coacció.

Els investigadors també han constatat que l'organització havia posat en marxa rutes per introduir ciutadans xinesos de forma irregular a l'Estat espanyol. Una d'aquestes rutes es feia a través del Marroc i així la banda introduïa persones amagades en vaixells de luxe a la península previ pagament de 10.000 euros.

Altres àmbits delinqüencials que abastava la banda era el control i gestió de plantacions intensives de marihuana, algunes a Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Sant Cugat de Sesgarrigues i a Orkoien (Navarra). Els membres de la “Bang de Fujian” també es dedicaven a la distribució d'altres substàncies estupefaents, especialment de MDMA, tant a ciutadans xinesos com a clients dels seus prostíbuls. Per realitzar la distribució al detall la banda disposava d'una xarxa de “taxistes” clandestins que s'encarregaven de realitzar els transports.

L'última de les activitats delictives que assumia la banda té a veure amb el monopoli de préstecs a ciutadans xinesos a l'interior del Casino de Barcelona, pels quals cobraven interessos abusius i feien ús de la violència i la intimidació en el cas d'impagaments.

La investigació continua oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia