Successos

Societat

Una pianista de Puigcerdà va ser jutjada i absolta

Laia Martín Hernández, una pianista de Puigcerdà, va seure el 2013 al banc dels acusats de l'Audiència de Girona juntament amb els seus pares. Tots tres van ser jutjats per haver ocasionat presumptament un trastorn nerviós a una veïna, Sònia Bossom, que va denunciar les molèsties que li provocava el so del piano de Martín durant els assajos que feia a casa seva. Al principi, el fiscal i l'acusació particular van arribar a demanar set anys i mig de presó per a la pianista per un delicte de contaminació acústica i un altre de lesions psíquiques per les seqüeles que deien que li havien quedat a la suposada víctima, com ara problemes per dormir o ansietat per haver d'escoltar durant vuit hores al dia el so del piano a més decibels dels permesos.

Els pares de la pianista també van ser acusats per no haver insonoritzat degudament l'habitació on tocava la filla. Durant el judici, les acusacions van rebaixar la petició de la pena a cinc anys i mig de presó. Finalment, però, l'Audiència va absoldre la pianista i els seus pares perquè va considerar que no es podia establir que hi hagués una relació directa entre els tocs del piano i els trastorns que patia la veïna. La sentència també va posar de manifest que, després de les queixes, la noia i els seus progenitors van fer un esforç per insonoritzar l'habitació on ella feia els seus assajos durant moltes hores al dia. I, de forma contundent, la sentència va criticar que el cas d'unes queixes per soroll arribés tan lluny i va qualificar de “desproporcionada” la pena de set anys i mig que sol·licitava inicialment la fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia