Successos

judicial

presó per abusos a menors

L'Audiència prorroga la presó a l'educador acusat d'abusos sexuals a menors

L'home està processat per tres delictes d'abusos i per dos d'agressió sexual

Quan es va destapar el cas, integrava la llista d'ERC a Puigcerdà per a les municipals

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha acordat prorrogar la presó provisional de l'educador infantil Albert Saloni Fonollosa com a presumpte autor d'abusos i agressions sexuals a menors. L'acusat va ser empresonat el 10 de maig del 2015. Es va donar la circumstància que, en l'època en què es va destapar el cas, ocupava com a independent el número 12 de la llista d'ERC per a les eleccions municipals de Puigcerdà. L'investigat, tal com es recull en la interlocutòria dictada ahir, està processat en aquesta causa per tres delictes d'abusos sexuals a menors de 13 anys i dos delictes d'agressió sexual amb introducció d'objectes per via anal, també a menors de 13 anys. Haurien estat víctimes d'aquests greus episodis tres nens, entre els quals hi ha dos germans de Llívia que en aquell moment tenien 5 i 9 anys. La família d'aquests dos germans va contactar amb Saloni a través d'un anunci que van veure per internet. S'oferia de voluntari a les escoles i explicava que estava especialitzat, entre d'altres, amb nens amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH). A partir d'aquí, els pares el van agafar perquè fes classes de repàs al germà més gran.

El processat va començar el febrer del 2015 a realitzar a casa d'aquests veïns de Llívia classes particulars al nen. L'episodi d'abusos i d'agressió de què haurien estat víctimes hauria tingut lloc un dia del mes de maig d'aquell mateix any, quan Saloni es va quedar per primera vegada com a cangur de les criatures. Els dos menors van ser visitats posteriorment a l'hospital transfronterer de la Cerdanya, on els especialistes forenses els van detectar senyals que podien ser conseqüència de les agressions de caire sexual.

Aquesta darrera resolució sobre el cas és de data d'ahir, dia en què vencia el termini de dos anys de presó provisional per a Saloni. La interlocutòria arriba després de la vista de dijous passat a l'Audiència, en què l'advocada de l'acusat va demanar la seva llibertat provisional, en espera del judici. Tant la fiscal com la lletrada que exerceix l'acusació particular en representació de la família de Llívia s'hi van oposar. El tribunal ha donat la raó a les acusacions i ha prorrogat la presó preventiva de Saloni fins al límit màxim legalment previst de 4 anys. L'Audiència ho ha decidit així basant-se en la gravetat de les penes a què s'enfronta l'acusat i perquè el seu arrelament no és suficient per garantir que no defugi de l'acció de la justícia: no té fills, la seva família tampoc depèn d'ell i no consta cap treball ni interessos econòmics o propietats que el vinculin al territori. El tribunal creu, en aquest sentit, que mantenir la seva presó provisional “és l'única manera de garantir la seva subjecció al procés judicial” i, evitar així, el risc de fuga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia