Successos

successos

Investiguen el cas d'uns ossos de nens trobats en un contenidor a Barcelona

Uns escombriaires els van descobrir quan feien la recollida al començament del carrer Bruc

Les restes, antigues, corresponen almenys a dos nens

Els Mossos, el jutjat i els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya estan investigant el cas d'unes restes òssies, que a priori correspondrien a dos nens petits, que uns escombriaires van descobrir el mes de gener passat en uns contenidors del centre de Barcelona.

La macabra troballa es va fer el 17 de gener als contenidors de la brossa del començament del carrer Bruc. Un treballador que va baixar del camió per acabar-hi de tirar bosses que eren al costat del contenidor es va adonar que hi havia ossos humans. Almenys un crani, diversos ossos llargs, un fragment de pelvis i part d'un dentat que era dins d'una bossa. L'escombriaire va alertar els Mossos, que van anar a recollir les restes òssies i van obrir una investigació. D'una primera inspecció es va concloure que es tractaria d'ossos d'una certa antiguitat, però per certificar-ho es van enviar a l'Institut de Medicina Legal perquè els experts realitzessin un estudi antropomòrfic detallat que ajudi a precisar més. A falta de l'informe definitiu, l'anàlisi de les mandíbules i el dentat que es van trobar permet gairebé assegurar que es tractaria de restes de dos nenes diferents, i de poca edat, entre 2 i 4 anys, ja que encara conservaven les dents de llet.

Esbrinar la procedència de les restes, la possible causa de la mort i, encara més, la identitat, però, es preveu una tasca molt complexa. Els Mossos, per la seva banda, han fet un rastreig per la zona per si algú tenia constància del llençament de les restes o si a prop s'hi feien obres o moviments de terres o voreres que haguessin posat al descobert els ossos. Tampoc es descarta la hipòtesi que els hagués llençat algun professional de la medicina que els tingués com a eina d'estudi. Tampoc es veuen indicis aparents de criminalitat, que serien difícils de trobar ateses les circumstàncies.

Altres casos de troballes misterioses d'ossos humans han quedat com un misteri sense resoldre. Com el cas de les vuit calaveres i els catorze fèmurs que van aparèixer el 29 de novembre del 2015 dins del mar a Roses. Els ossos estaven completament nets, polits, com si fossin part d'una col·lecció, i en alguna de les calaveres fins i tot s'hi van trobar petites restes de cera, que feien sospitar que havien servit per a algun ritual o havien estat exposades a llum d'espelmes.

Tampoc s'ha descobert mai de qui era l'esquelet que van trobar el 15 de gener del 2007 uns operaris que aixecaven una vorera a la urbanització Font de Sant Llorenç de Lloret de Mar. Es va calcular que havia de fer almenys 25 anys que hi eren, perquè eren els anys que feia que s'havia asfaltat el carrer.

LA DATA

17.01.17
Els empleats
del servei de recollida d'escombraries van descobrir les restes òssies.

LA XIFRA

2
persones
diferents. Els ossos i les dents permeten deduir que havien de ser de nens.

LA XIFRA

4
anys
es calcula que podria tenir un dels nens i uns 2 l'altre. Només hi ha part dels ossos.
4
anys
es calcula que podria tenir un dels nens i uns 2 l'altre. Només hi ha part dels ossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia