Successos

judicial

crim de cabanes

Demanen que la gravació que vincula un acusat amb el crim de Cabanes s'anul·li

La defensa de García Carbonell creu que les imatges vulneren la protecció de dades perquè van ser extretes d'una càmera d'una empresa que enfocava el carrer

L'advocat d'Antonio García Carbonell, un dels dos homes que estan en presó provisional pel crim d'una veïna de Cabanes de 75 anys perpetrat el 27 de febrer del 2014, va demanar ahir a l'Audiència de Girona la nul·litat de les gravacions d'un sistema de videovigilància que va ajudar a vincular l'acusat amb l'agressió mortal. Una càmera de seguretat va captar a prop d'on va tenir lloc l'assassinat un vehicle Fiat que era utilitzat habitualment per García Carbonell. El lletrat Joaquim Bech de Careda, que porta la defensa del processat, va criticar el fet que l'enregistrament fos extret d'una de les càmeres d'una empresa privada. Al·lega que es vulnera el dret fonamental a la protecció de dades perquè “no es limitava a enfocar el recinte de la companyia, sinó també el carrer”. L'advocat va citar, entre altres, l'article 18.4 de la Constitució Espanyola, que recull que “la llei limitarà l'ús de la informàtica per tal de garantir l'honor i la intimitat personal i familiar dels ciutadans i el ple exercici dels seus drets”.

La defensa hi va afegir que l'empleat que es va encarregar de muntar el mecanisme admet que enfocava el tancat perimetral de l'empresa i el carrer. Bech de Careda, en aquest sentit, considera que la càmera “excedia” les seves funcions, que s'haurien d'haver limitat a la seguretat privada. “Es tracta d'una intromissió no justificada en la intimitat de les persones a la via pública i pensem que aquestes imatges no poden ésser utilitzades com a prova lícita en un procés judicial.”

El fiscal, Enrique Barata, va rebatre que és vàlida, i va negar que les imatges afectin espais d'intimitat o de privacitat. “Aquesta càmera pertany a una empresa del polígon industrial de Cabanes. A part del recinte de la companyia, només enfoca un tram de la via pública, que correspon a l'accés a l'empresa. A les imatges ni tan sols es veu qui condueix el Fiat. S'aprecia la marca, el model i les característiques de l'automòbil, que són coincidents amb el de García Carbonell.”

L'Audiència es pronunciarà envers aquesta petició, així com sobre un altre requeriment fet per l'advocat de l'altre empresonat pel crim, el veí d'Olot Oriol Boyer. El seu lletrat va sol·licitar anul·lar una interlocutòria que va permetre veure el tràfic de trucades que durant els dies pròxims a l'assassinat tenia García Carbonell, a qui consta un llarg historial de violacions i atracaments. El fiscal també es va oposar a l'anul·lació d'aquesta intervenció. “La policia sabia que hi havia la implicació d'una altra persona. En el telèfon de García Carbonell hi havia un especial tràfic de trucades amb un número concret. La línia estava a nom d'un veí de Montcada i Reixac que havia perdut feia temps el carnet d'identitat. Al domicili de Boyer es va localitzar el DNI original d'aquest ciutadà, a nom del qual l'acusat va fer un contracte de línia telefònica”.

LA XIFRA

23
anys
de presó sol·licita el fiscal per a García Carbonell i per a Boyer per assassinat amb acarnissament i traïdoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia