Successos

Successos

Atracador ‘versus’ pastor

El jutjat deixa en llibertat un home arrestat per quatres atracaments a gasolineres i un intent, que assegura que era de quatre grapes en un camp davant una benzinera perquè fa de pastor i no pas esperant per atacar l’establiment

Els Mossos li imputen cinc atracaments a gasolineres, quatre de consumats i una temptativa, però va aconseguir que el jutge el deixés en llibertat. Gràcies a una bona coartada. José Rodríguez Moreno, de 51 anys, va assegurar que quan els Mossos el van atrapar pels volts de la gasolinera de Sant Gregori (que suposen que volia assaltar), ell, que fa de pastor, venia d’atalaiar un ramat de xais i cabres, tot i que per la zona més propera ara només hi ha conreus d’ordi i bosc. La forta ferum que evocava a bestiar oví i cabrum que desprenia la seva epidermis i la seva indumentària davant del jutge avalava, però, més la seva versió de pastor que no pas les sospites d’atracador.

José Rodríguez Moreno, originari de Baza (Granada), que ha viscut temps a Almacelles tot i que ara té domicili a Girona, va acabar emmanillat pels Mossos el dimecres 17 de maig després que protagonitzés un surrealista episodi davant la gasolinera Petronor de Sant Gregori. Eren passades les set de la tarda quan un veí va alertar l’empleada de la gasolinera que hi havia un home que es movia sospitosament ajupit al mig de l’ordi a l’altre costat de la carretera. Ella va comprovar que, efectivament, alguna cosa anava amunt i avall, enmig de l’ordi, deixant un rastre al conreu. “Em va costar de creure que fos una persona, com que anava de quatre grapes i només se li veia la gepa jo primer vaig pensar que era un gos”, explica l’empleada, que al final va comprovar que el que corria enmig de l’ordi era un home, molt moreno i de cabells llargs i deixats. “Jo ja volia tancar la gasolinera, però la gent em va dir que no ho fes, que no calia.” Clients i veïns van anar a donar suport a l’empleada de la gasolinera i a mantenir a rega l’home que anava de quatre grapes. Al final es va posar erecte i es va encarar amb un gest de menyspreu cap als que el vigilaven. “De sobte es va plantar a córrer al mig del camp. Era per veure, com corria”, relata la dona. Un motorista el va perseguir. Però no el va poder atrapar ni amb la moto. Es va emboscar i el va perdre. L’empleada havia trucat als Mossos, que van arribar quan l’home que gatejava ja havia desaparegut però van rastrejar la zona i pel costat de Cartellà van trobar un cotxe amagat. Van fer vigilància al cotxe per si era el vehicle del fugitiu. Al cap d’una estona José Rodríguez Moreno es va acostar al cotxe i els Mossos el van interceptar. L’home duia una destral, un passamuntanyes, un tapaboques i uns guants. Un equip molt útil per a un atracador, tot i que tampoc desentona al cotxe d’un pastor i la roba que duia (pantalons negres amb butxaques als camals, samarreta blanca i jaqueta negra) s’assemblava molt a la de l’atracador que havia assaltat quatre gasolineres a l’Alt Empordà. L’historial de Rodríguez (tres antecedents als arxius dels Mossos i un bon grapat als de la Guàrdia Civil, entre altres el robatori de xais) tampoc l’ajudava gaire. Va quedar detingut i els Mossos li van imputar l’extravagant intent d’atracament a Sant Gregori i quatre assalts a benzineres de l’Alt Empordà, que tenien pendents de resoldre. En tots els casos, les víctimes eren dones empleades de les estacions de servei. El primer, perpetrat el 26 de gener a la gasolinera d’arran de la C-260 a Fortià. L’assaltant va amenaçar la treballadora amb un ganivet i va marxar amb 900 euros. El segon cas: el 2 d’abril un home armat amb una barra de ferro va atracar la gasolinera de Pedret i Marzà al costat de l’N-260, va amenaçar la treballadora i es va endur 350 euros.

El 3 de maig, un home armat va intimidar amb un podall (eina molt pròpia de pagesos, pastors i bosquetans) la treballadora d’una gasolinera de Torroella de Fluvià. Aquest cop el botí va ser de 225 euros.

I el 13 de maig, va tornar a ser assaltada la gasolinera de la C-260, suposadament pel mateix assaltant, que aquest cop va esgrimir una destral davant de la treballadora i va aconseguir 140 euros. En tots aquests assalts a l’Empordà el lladre fugia a peu i els Mossos consideren que el modus operandi és el mateix que volia aplicar a Sant Gregori. Però el jutjat de guàrdia de Girona, el número 3, va optar per deixar en llibertat el sospitós, assistit pel lletrat Carles Rosales, perquè va considerar que tenia arrelament (té una germana i una companya a Girona), a part de la feina de pastor que ell assegura que té. El jutjat de Figueres s’ocuparà de discernir sobre els quatre atracaments a la seva jurisdicció. Uns atracaments que Rodríguez Moreno ara per ara no admet haver comès.

Quatre assalts
consumats a gasolineres imputen els Mossos al detingut José Rodríguez Moreno i un intent d’atracament a Sant Gregori, on va ser vist arrossegant-se enmig d’un camp d’ordi davant de la gasolinera. Tots els atracaments que se li imputen els va perpetrar un home que arribava i marxava a peu de les gasolineres i que esgrimia armes diferents: un ganivet, una barra de ferro, un podall o una destral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia