Successos

incendi forestal

L'incendi de Sant Fruitós, controlat

No hi ha ferits i han estat evacuats els veïns de l’urbanització La Rosaleda, unes 350 persones, que ja han tornat a casa

L’incendi de Sant Fruitós de Bages ha afectat 150 hectàrees

El foc ha fet focus secundaris i ha saltat la carretera N-141c i la C-16c

L’incendi de Sant Fruitós de Bages  ha estat  estabilitzat a les 18.43 hores. Això implica que s’aixeca l’ordre d’evacuació, que ha afectat els veïns de la urbanització la Rosaleda, i la de confinament, que afectava els usuaris del càmping que hi ha a tocar del polígon industrial El Grau. A més, s’han reobert les 3 carreteres que estaven tallades a la circulació, total o parcialment: l’Eix Transversal, la N-141c i la C-16c. En aquests moments treballen a la zona, remullant tot el perímetre de l’incendi, 37 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris, que són 3 helicòpters bombarders i un de comandament. Segons les darreres estimacions del Cos de Bombers de la Generalitat, l’incendi ha afectat un perímetre de 150 d’hectàrees de vegetació, tant agrícola com forestal. Des de Prevenció d'incendis s'és optimista, ja que l'incendi ha pogut ser perimetrat. Amb tot, s'ha de ser prudents, encara: "Ens fan por els focus secundaris." 

El Cos de Mossos d’Esquadra, a causa de l'incendi, ha evacuat aquesta tarda  la urbanització la Rosaleda, unes 350 persones. Segons la Direcció General de Protecció Civil,  només 20 veïns de tots els que han estat evacuats han anat  al pavelló poliesportiu de Sant Fruitós de Bages. La Policia Local de Manresa ha desplaçat els usuaris del càmping que hi ha a tocar del polígon industrial El Grau a una zona més segura dins de la instal·lació, per evitar problemes amb la fumera de l’incendi.

El Sistema d’Emergències Mèdiques hi ha desplaçat 4 ambulàncies de retén, mentre que, ajudant els Bombers en l’extinció hi ha 8 vehicles de 4 agrupacions de la federació d’ADF del Bages-Moianès.

Fonts municipals de Sant Fruitós han informat que sembla ser que cap casa ha estat afectada i no hi ha ferits. 

Pel que fa a les causes del foc, els bombers apunten que es tractaria d'un acte humà, ja que no hi havia cap maquinària que l'hagi pogut provocar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia