Successos

Successos

Detenen els sospitosos de fer esclatar un caixer a Pals i endur-se 27.000 euros

Els Mossos també atribueixen al grup, liderat per un veterà lladre italià, l’explosió d’un caixer a l’Hospitalet de Llobregat, on van robar 70.000 euros

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes que consideren integrants d’una banda organitzada especialitzada en robatoris a través d’explosions als quals atribueixen el robatori de 27.000 euros perpetrat el 14 de maig a la tarda en una oficina de la Caixa de Pals, després de fer explotar el caixer automàtic. El líder de la banda, Antonio Cavallin, un italià que s’acosta a la seixantena, ja havia estat arrestat en dues ocasions més per assalts idèntics, el 2013 i el 2015, i en una de les ocasions va quedar ferit per l’explosió que ell mateix va provocar en un caixer i els seus companys el van deixar a la porta d’un hospital. En aquesta ocasió, tres dels membres de la banda han acabat a la presó.

El robatori de Pals va ser en diumenge i amb claror de dia, però els lladres van triar bé l’objectiu. El caixer de La Caixa està situat als baixos de l’hotel apartament Golf Beach. L’indret on està situat, concretament, és paral·lel a la carretera GIV-6502, a l’altura del quilòmetre 4. Dins l’espai on van accedir els lladres hi ha tan sols el caixer. És a dir, que en aquest punt no hi ha la sucursal bancària, sinó únicament l’aparell expenedor de diners. Els membres de la banda van arribar-hi amb un vehicle que van deixar aparcat a tocar d’un dels laterals de l’edifici d’apartaments (el cotxe va quedar estacionat a uns 25 o 30 metres del caixer). Tot indica que, en el moment que van fer explotar el caixer, els lladres es van refugiar a l’automòbil. Una vegada l’aparell va quedar rebentat, van sortir del turisme per anar a recollir els diners i, ja amb el botí, 27.000 euros, van fugir ràpidament amb el vehicle. Un testimoni que va sentir l’explosió va alertar la policia.

L’altre assalt que els atribueixen els Mossos va ser el 10 de maig a l’Hospitalet de Llobregat, on els lladres van fer explotar una caixa de trànsit d’una sucursal bancària situada a la rambla Marina. Diversos veïns es van despertar sobresaltats a causa de la potent explosió, que va desplaçar la porta blindada de la caixa, d’uns cent quilos de pes, més de trenta metres. Els lladres van aconseguir endur-se més de 70.000 euros en metàl·lic del banc.

El dia 13 de juny, quan les sospites ja anaven dirigides a Cavallin i el seu grup, es va establir un dispositiu per detenir els autors i realitzar les entrades i els escorcolls als seus domicilis de la ciutat de Barcelona i en una finca rural de Gandesa. Els agents van recuperar aparells electrònics destinats a la sostracció de vehicles, elements utilitzats per a la fabricació casolana d’artefactes explosius, gasos altament inflamables per cometre les detonacions i material electrònic.

LA XIFRA

27.000
euros
de botí es van endur els lladres que van fer explotar el caixer de Pals

LA XIFRA

70.000
euros
van aconseguir en l’explosió a l’Hospitalet de Llobregat

LA DATA

14.05.17
un diumenge
a la tarda, amb claror de dia, van fer explotar el caixer a Pals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia