Successos

policial

violència de gènere

Un home mata la parella i s’entrega als Mossos a Salou

El presumpte homicida, veí de Vila-seca, queda detingut en confessar que ha deixat el cos de la víctima dins d’un cotxe, a la T-325

La dona, d’uns 30 anys, tenia diverses ferides per arma blanca

Un home de 43 anys, veí de Vila-seca i de nacionalitat marroquina, es va entregar, ahir a un quart de nou del matí, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salou i va confessar que havia matat la seva parella sentimental. La dona, d’uns 30 anys, va aparèixer morta amb ferides d’arma blanca a l’interior d’un cotxe a la carretera T-325, el vial del Calvet que uneix Salou i Cambrils.

Segons la policia catalana, el mateix home va informar que havia matat la dona després d’una baralla i que havia deixat el cos dins d’un turisme aparcat en aquell vial. Els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets, on van localitzar la víctima. El cadàver es trobava al seient del conductor i presentava diverses ferides. Per aquest motiu, l’home va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi dolós, en el que sembla un nou cas de violència de gènere. L’àrea d’investigació criminal de la regió policial del Camp de Tarragona ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va precisar que no hi havia denúncies prèvies en la parella i que el jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona en funcions de guàrdia s’havia fet càrrec del cas i havia ordenat l’aixecament del cadàver de la jove. Des del màxim òrgan judicial català també es va recordar que el 016 és el telèfon d’ajuda en la lluita contra la violència sobre la dona.

Reaccions diverses

A primera hora de la tarda d’ahir, el govern català va emetre un comunicat de condemna per la mort violenta d’aquesta dona, presumptament a mans de la seva parella. A banda de traslladar el condol a la família i als amics, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, va reiterar la determinació de la Generalitat en l’eradicació de la violència masclista. “L’expressió més extrema de les desigualtats per raó de gènere és la violència masclista. Cal que la condemnem des de tots els sectors i que lluitem contra els imaginaris que la normalitzen, la banalitzen i en fan apologia”, va dir Balada. En el comunicat, la presidenta de l’ICD va ressaltar que “només des de la sensibilització i educació de tota la societat assolirem models més justos i equitatius de relació entre homes i dones”. L’ICD posa a disposició de la ciutadania el servei especialitzat 900 900 120 per a l’atenció de les dones que travessen situacions de violència masclista. És un servei totalment confidencial, obert 24 hores, 365 dies l’any.

El sindicat CCOO també va difondre un comunicat per condemnar l’última mort per violència masclista en l’àmbit de la parella i expressar de nou el rebuig “a una violència que encara avui s’exerceix vers les dones només pel fet de ser dones”. CCOO demana als poders públics que reconeguin la lluita per eradicar la violència masclista com una qüestió d’estat.

LA FRASE

L’expressió més extrema de les desigualtats per raó de gènere és la violència masclista
Núria Balada
presidenta de l’institut català de les dones (ICD)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia