Successos

Tribunals

Multa de 1.800 euros per riure’s a internet d’un mosso mort

El jove acusat reconeix els fets i la fiscalia s’avé a rebaixar-li el càstig

El jove de Lleida que estava acusat d’haver-se mofat per internet de la mort d’un mosso d’esquadra va ser jutjat ahir i va acceptar una condemna que l’obliga a pagar una multa de 1.800 euros per un delicte d’injúries greus als cossos i forces de seguretat. Al jutjat penal 1 de Lleida, la fiscalia i la defensa de l’acusat van tancar un acord de conformitat després que l’acusat reconegués ser l’autor del text difamatori que va aparèixer penjat a les xarxes socials. “A prendre pel cul, mosso, un menys” o “No sento res, més aviat menyspreu” van ser les manifestacions que va publicar després que un agent morís envestit per un cotxe mentre patrullava per la C-53 a la Fuliola (Urgell) el desembre del 2014.

La fiscalia demanava inicialment que es condemnés el jove a pagar una multa de 4.200 euros (14 euros diaris durant 10 mesos) per un delicte d’injúries, però es va avenir a rebaixar la condemna després de l’admissió dels fets per part de l’acusat.

Arran de l’accident mortal també va escriure frases considerades delicte d’injúries greus per la fiscalia un altre noi, menor d’edat. En aquest cas, tot i que el jutjat de menors el va condemnar per aquests fets a set mesos de feines socioeducatives, la seva defensa va recórrer contra la sentència i l’Audiència va decidir absoldre’l i arxivar el cas en fer prevaldre la llibertat d’expressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia