Mossos solidaris amb el Nadal

Amb motiu de les festes nadalenques, diverses comissaries dels Mossos d'Esquadra han recollit aliments i joguines per als més necessitats amb la col·laboració ciutadana

El Nadal no ha passat de llarg a les comissaries dels Mossos d'Esquadra. Diverses iniciatives han omplert de joguines i aliments algunes comissaries perquè els més desafavorits no es quedin sense regals ni menjar. La regió metropolitana nord dels Mossos ha estat la capdavantera a l'hora d'engegar campanyes solidàries, que ja van començar a mitjan mes de novembre i que van finalitzar el dia 19 de desembre. En primer lloc, es van posar a la venda uns imants solidaris. Cadascun costava 3 euros i n'hi havia 4 models diferents. Els beneficis recaptats es van entregar íntegrament a la fundació Somni Dels Nens, que es dedica a impulsar projectes destinats a infants. La segona campanya va consistir en la recollida d'aliments a totes les comissaries del Vallès, el Maresme i el Barcelonès Nord i a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, situat a Mollet del Vallès, amb l'objectiu de donar-los a les persones més necessitades. Durant dies, tant institucions com ciutadans i els mateixos agents van donar arròs, torrons i converses. Tot el material recollit es va lliurar a Càritas, el 19 de desembre, al pavelló poliesportiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, amb l'objectiu de repartir-los també per les comarques de la regió policial.

400 quilos, a Manresa

Però la regió metropolitana nord no ha estat l'única a impulsar una campanya solidària. La comissaria de Manresa no s'ha quedat enrere i enguany també ha volgut participar en la iniciativa benèfica. Durant la campanya solidària, que va començar el 2 de novembre, els Mossos van recollir 400 quilos d'aliments i un miler de joguines, a més de regals per a la gent gran i material escolar. «Ha vingut moltíssima gent a comissaria per fer la seva aportació. També hem tingut una llar d'infants, que ens va portar tot de joguines. Fins i tot, un nen ens va lliurar un escrit molt emotiu, que havia fet, en què s'explicava per què donava les joguines», explica la cap de l'ABP Bages, la inspectora Remei Linares. Els donatius es van allargar fins al 18 de desembre, quan es va tancar la campanya i es va aprofitar per organitzar un torneig de futbol sala a Santpedor (Bages). En aquest torneig, apadrinat pels pilots Carles Checa i Òscar Lanza, hi van participar mossos, policies locals i agents de la Policía Nacional, a més del Servei d'Emergències Mèdiques i la Creu Roja, que van contribuir a la campanya aportant material i aliments. Tot el material recollit es va entregar a la Fundació SOS Tucuman i a la comunitat de Sant Egidi, perquè fessin el repartiment entre la gent més necessitada.

Estand a Cubelles

El 19 de desembre, els mossos de la comissaria del Garraf van participar amb la policia local de Cubelles en un estand en el marc de la Setmana de la Solidaritat de Cubelles. Aquell mateix dissabte es van lliurar, a la Sala Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, un munt de joguines a gairebé 300 nens i nenes de l'Associació Llatinoamericana del Garraf, que prèviament s'havien recollit a les comissaries de Vilanova i la Geltrú i de Sitges. Per assegurar-se que els nens rebrien el regal desitjat, abans els menuts havien demanat què volien que els portés el Pare Noel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.