Successos

Presó per a l’acusat de matar un company de pis a Roses

L’home està essent investigat per un delicte d’assassinat

Es va acordar el seu internament a la unitat psiquiàtrica del centre penitenciari

Als jutjats, va optar per acollir-se al dret a no declarar

El jutjat de Figueres ha ordenat l’ingrés provisional a la presó comunicada i sense fiança per a l’home detingut dimarts per haver matat presumptament un seu company de pis d’una ganivetada al cor en un apartament de Santa Margarida de Roses. Mentre que poc després dels fets l’acusat es va personar per voluntat pròpia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i va confessar l’autoria del crim, dijous a la tarda va passar a disposició judicial i es va acollir al seu dret a no declarar. No obstant això, la magistrada del jutjat d’instrucció número 3 de la capital de l’Alt Empordà va ordenar el seu empresonament per un delicte d’assassinat. Es va acordar, en concret, el seu internament en un mòdul psiquiàtric del centre penitenciari per determinar si va tenir un brot psicòtic en el moment de cometre l’agressió mortal.

Després que l’arrestat confessés dimarts el crim a la policia, va ser present a la inspecció ocular del domicili, juntament amb la comitiva judicial. L’home va assegurar en aquell moment que tenia un llarg historial de consum de substàncies estupefaents. Per aquest motiu el jutjat també té previst requerir que li prenguin mostres de cabell i d’orina per saber si estava afectat per la ingesta de tòxics quan va atacar a la víctima.

La investigació apunta que va aprofitar que el seu company de pis dormia per clavar-li una sola punyalada mortal a la zona del cor. Aquesta circumstància va originar que la víctima no es pogués defensar. Després, va netejar el ganivet i va marxar de l’immoble. Un altre inquilí de l’habitatge va tornar a casa pels volts de les tres de la tarda i va trobar el cos sense vida de l’home. Va alertar els serveis d’emergències, si bé ja no el van poder reanimar. Hores més tard, el sospitós es va anar a entregar a la comissaria dels Mossos.

Dimarts, l’acusat va relatar que la gent se’n reia d’ell pel carrer, fent mofa sobre la seva orientació sexual, i creia que els seus companys de pis havien difós rumors. El dijous també van declarar els altres inquilins. Un d’ells va explicar que, el dia abans del crim, l’arrestat el va colpejar amb un pal i li va intentar clavar un ganivet. Va poder fugir per la finestra i el va denunciar. A més, el mateix dilluns, va amenaçar de mort tots els companys de pis. Per això, a banda del delicte d’assassinat, li podrien acabar atribuint amenaces i lesions lleus.

LA DATA

20.07.17
La magistrada
del jutjat d’instrucció 3 de Figueres va ordenar l’entrada a la presó
del veí de Roses detingut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia