Successos

successos

La justícia italiana obre una causa pel crim de Lloret

El cos de Niccolò Ciatti va ser sotmès a Roma a una anàlisi forense menys invasiva que l’autòpsia

La fiscalia de Roma ha obert una investigació judicial a banda de la que porta el jutjat de Blanes pel cas de la mort de Niccolò Ciatti, el jove de Scandicci (Toscana) que va morir d’una coça que li va clavar un jove txetxè, Rassoul Bissoultanov, a la discoteca St. Trop de Lloret de Mar. En el marc d’aquesta investigació judicial, el cos de Niccolò Ciatti, tal com explica el diari Il Terreno, de la Toscana, abans de ser enterrat va ser sotmès a una anàlisi forense amb unes tècniques especials menys invasives que l’autòpsia anomenades body scanner.

El cos de Niccolò Ciatti va sortir de Girona dijous a la tarda i el van traslladar en un vol que va sortir de Barcelona i va arribar a l’aeroport de Fiumicino de Roma el mateix dijous al vespre. Però dissabte, abans de dur el cos a Scandicci, on estaven programats els funerals, el cadàver del jove mort va ser traslladat a l’hospital Policlinico Gemelli de Roma, on li van fer les anàlisis forenses, els resultats de les quals passaran a la fiscalia i als carabinieri, a qui s’ha encarregat la investigació policial. Dario Nardella, alcalde de Florència, va anunciar que la ciutat es presentarà com a acció popular en la causa judicial, se sobreentén que a Blanes, per la mort del jove Ciatti.

Després de les proves forenses, el cos de Ciatti, que treballava de venedor de fruita al mercat de Florència, va ser traslladat al seu poble, Scandicci, on a la tarda es van celebrar els funerals, als quals van assistir unes dues mil persones, entre elles nombroses autoritats. L’alcalde de Scandicci, Sandro Fallani, va decretar tres dies de dol oficial a la població.

La mateixa nit que el cos de la víctima era repatriat a Itàlia, la discoteca St. Trop, escenari de l’homicidi, tornava a obrir les portes després d’una setmana de tancament cautelar per ordre municipal. El dia de la reobertura el local va fer un minut de silenci en record del jove italià mort i el propietari de la discoteca, Carlos Rodríguez, va llegir un manifest en què va fer una crida contra la violència als locals d’oci nocturn.

Ara el jutjat de Blanes té sobre la taula la petició de llibertat que ha fet la defensa de Rassoul Bissoultanov, l’autor de la coça mortal i l’únic empresonat per la causa. La defensa considera que la mesura de la privació de llibertat és exagerada perquè Bissoultanov no tenia intenció de matar i no preveia el resultat mortal de la coça.

LA DATA

18.08.17
El cos de Niccolò Ciatti
va ser traslladat a Roma en avió des de Barcelona.

LA DATA

19.08.17
A Roma
se li va fer una mena d’autòpsia i a la tarda es van celebrar els funerals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia