Successos

Cop islamista a Barcelona

La colla de Ripoll, aficionats a les motos, passaven molts dies fora

La pregunta de per què una colla de nois, coneguts de tothom en una població de només 10.000 habitants, van poder instruir-se en matèria terrorista i amagar les seves males intencions sense que despertessin cap recel en cap unitat policials especialitzada pot tenir la seva resposta en la seva afició a les motos. L’afició era l’excusa per fer sortides en moto durant molts de caps de setmana i, a vegades, setmanes senceres i tot. Descobrir on anaven en realitat durant aquestes sortides pot ser clau per a la investigació. Això explicaria per què a Ripoll (una ciutat que no era d’especial interès per a les unitats especialitzades de la lluita antiterrorista) ni tan sols la policia local, la més propera, va detectar senyals d’alarma envers els joves que, al poble, hi feien vida normal.

Les policies locals estan guanyant terreny en el marc de la prevenció antiterrorista i detecció de radicalitzacions. Per això, entre les mesures per a l’augment de seguretat que dissabte va ordenar el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto Ballesteros, hi “ha l’increment dels canals de col·laboració amb les policies locals amb la finalitat d’incorporar, dins de les seves competències, el pla de prevenció i protecció antiterrorista”. En el mateix document, el secretari d’Estat de Seguretat ordena intensificar els controls a la zona fronterera, controls que aquest cap de setmana ja s’han començat a fer. Una hipòtesi que preveuen els investigadors és que el també veí de Ripoll Younes Abouyaaqoub, pressuposadament conductor homicida de la Rambla, hagi travessat o vulgui travessar la frontera. Tampoc descarten que algú l’amagui aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia