Successos

Cop islamista a Barcelona

Younes Abouyaaqoub al ser descobert: “Al·là és gran”

L’autor de l’atemptat a Barcelona estava amagat entre unes vinyes de Subirats quan ha sigut identificat per dos agents de seguretat ciutadana

Els policies l’han abatut després que mostrés un presumpte cinturó d’explosius

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha confirmat aquest vespre en roda de premsa la mort de Younes Abouyaaqoub, l’autor de l’atemptat terrorista de dijous a Barcelona, a Subirats (Alt Penedès).

Sobre el relat dels fets d’aquesta tarda, el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha explicat que les primeres informacions han arribat de dues vies diferents cap a dos quarts de quatre de la tarda, quan un policia del cos i una dona han alertat de la presència d’una persona que encaixava amb el perfil del fugitiu a prop de l’estació de tren de Sant Sadurní d’Anoia.

Dos agents de seguretat ciutadana s’han apropat a la zona i han observat el sospitós ajupit a unes vinyes. Quan aquests policies li han demanat que s’identifiqués, l’home s’ha aixecat la camisa, i al crit “Al·là és gran”, ha mostrat un cinturó aparentment carregat d’explosius (s’ha demostrat que era simulat, com el dels terroristes de Cambrils). Davant d’aquesta resposta, els policies l’han abatut a trets.

Josep Lluís Trapero ha afirmat que amb la mort de Younes Abouyaaqoub es dona per desarticulada la cèl·lula de 12 persones que van atemptar contra Barcelona i Cambrils, però no es tanca l’operació, ja que ara s’han d’investigar les possibles “connexions” dels terroristes amb altres grupuscles nacionals o internacionals.

En aquest sentit, el Major de la policia de Catalunya ha desmentit que s’estigui desenvolupant cap operatiu a Sant Sadurní d’Anoia i ha justificat l’augment de la presència policial al municipi com a part de l’operatiu d’aquest dijous. En aquesta mateixa línia, el cap dels Mossos també ha negat que s’estigui buscant un còmplice. “Durant tot l’operatiu d’aquesta tarda, el fugitiu estava sol”, ha afirmat.

L’Imam, mort a Alcanar

Finalment, Josep Lluís Trapero ha confirmat que entre els morts a la casa d’Alcanar Platja s’han trobat restes de l’imam de Ripoll, un fet que confirma la principal línia d’investigació de la policia catalana. El Major tampoc ha descartat que entre les runes es puguin trobar més restes humanes.

El president de la Generalitat, que ha felicitat públicament els Mossos, ha confirmat que ja ha parlat amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre el dispositiu d’aquest dijous a Subirats que ha acabat amb la mort de l’autor de l’atropellament mortal a les Rambles de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia