Successos

terrorisme

cronologia dels fets

Les últimes accions de la cèl·lula gihadista

1 i 2 d’agost
500 litres d’acetona.
Una masia abandonada de Riudecanyes, a 97 quilòmetres del xalet d’Alcanar (ple de bombones de butà), és usada per la cèl·lula gihadista de Ripoll. Els Mossos hi han trobat comprovants de compra mig cremats. Aquests dos dies els joves compren una “ingent quantitat d’acetona”, segons el jutge, que hi afegeix que “fins al moment es té coneixement de 500 litres”.
16 d’agost
Lloguer de furgonetes.
Un dia abans de l’atropellament massiu a Barcelona, en dues ocasions els sospitosos van a una empresa de Sabadell per llogar dues furgonetes. Driss Oukabir, empresonat des d’abans-d’ahir i germà d’un dels abatuts a Cambrils, lloga la furgoneta homicida, que conduïa Younes Abouyaaqoub. I, Mohamed Hichamy, una altra furgoneta que a les 18.50 h es localitza a Vic.
17 d’agost
Tercera furgoneta.
L’explosió d’Alcanar fa canviar de plans els joves radicalitzats, segons el jutge. A les 12.58 h Mohamed Hichamy lloga una furgoneta en una empresa de Parets del Vallès. Els investigadors avaluen si es volia atemptar alhora a diferents llocs, amb els tres vehicles. A les 15.25 té un accident a l’AP-7, a l’altura de Cambrils, i abandona el vehicle.
16 d’agost
Coixineres per a explosius.
A les 20.25 h, alguns dels integrants compren, a Sant Carles de la Ràpita, quinze coixineres i brides, suposadament per introduir-hi els artefactes explosius i deixar-los llestos per ser usats, segons extreu el jutge d’un altre comprovant de compra trobat a la masia de Riudecanyes.
16 d’agost
Explosió a Alcanar.
A les 23.30 h es produeix una gran explosió al xalet abandonat que usen com a arsenal els gihadistes. S’hi troben restes de dues persones, que al final identifiquen com l’imam de Ripoll Abdelbaki es Satty i Yousse Aallaa. En surt ferit lleument Mohamed Houli Chemlal, des d’abans-d’ahir a la presó. Hi troben 120 bombones de butà i força material explosiu.
17 d’agost
Primera detenció.
Hores després de l’atropellament, la policia deté Driss Oukabir, de 28 anys i veí de Ripoll, perquè va llogar la furgoneta. Primer afirma als Mossos que el seu germà Moussa, de 17 anys, li ha robat la documentació, i s’especula que és el menor el conductor. Aclareix que l’ha llogada ell per a una mudança. El jutge l’envia a la presó, abans-d’ahir.
17 d’agost
Compren ganivets i una destral.
A les 21.26 h, cinc hores després de l’atropellament massiu a la Rambla de Barcelona, compren quatre ganivets i un matxet a Cambrils, on hores després cometen el segon atemptat.
17 d’agost
Atropellament massiu a la Rambla.
A les 16.30 h el conductor d’una furgoneta blanca envaeix la zona de vianants de la rambla de Canaletes, fent ziga-zagues durant 700 metres, i causa tretze morts i un centenar de ferits. El conductor marxa caminant pel mercat de la Boqueria, i no se’l caça fins quatre dies després. És Younes Abouyaaqoub, de 22 anys i veí de Ripoll. La seva identitat es coneix perquè s’aporten imatges seves d’una benzinera a Santa Perpètua de Mogoda, i un agent dels Mossos el reconeix després de l’atemptat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia