Successos

Successos

Dos ferits crítics en platges de Palamós i l’Escala

Un home es precipita per unes roques a Castell

Un banyista pateix un atac de cor i gairebé mor ofegat a Riells

El balanç d’actuacions d’emergència en platges a les comarques gironines va tornar a ser ahir negatiu. Dos homes es troben en estat crític després de ser víctimes de dos incidents en platges de Palamós i l’Escala. El primer dels fets va tenir lloc divendres a la tarda, quan un home va estar a punt d’ofegar-se a la platja de Riells, a l’Escala. Segons va assenyalar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), l’home, de 67 anys, va patir una aturada cardiorespiratòria. Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius policials i dues unitats del SEM. Els sanitaris van atendre immediatament el ferit i van aconseguir salvar-lo. Un cop estabilitzat, el banyista va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar en estat crític a la unitat de cures intensives (UCI). Ahir, a última hora de la tarda, l’home continuava en el mateix estat i amb pronòstic reservat.

Estimbat a les roques

Hores més tard, els serveis d’emergències es van haver de tornar a activar, aquest cop a Palamós. El telèfon d’emergències 112 va rebre l’avís pels volts de les vuit del matí que hi havia un home que s’havia precipitat des d’una altura de sis metres en una zona de roques pròxima a la platja de Castell. Fins al lloc de l’incident es van desplaçar patrulles policials, equips del SEM i diversos efectius de rescat dels Bombers de la Generalitat. Els sanitaris van estabilitzar el jove, de 27 anys i de nacionalitat britànica, que va ser traslladat d’urgència a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar en estat crític a causa de les greus ferides que s’havia fet en estimbar-se contra les roques.

Fora de la zona de platges, els efectius d’emergències van haver de treballar en el rescat d’un ciclista accidentat a la Jonquera. L’avís al 112 es va rebre pels volts de les onze del matí, quan un ciclista va alertar que el seu company havia caigut a la zona del castell de Recasens. Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius dels GRAE i un helicòpter s’hi van traslladar per rescatar l’accidentat. Després d’assegurar el ferit, el ciclista va ser evacuat per aire fins al municipi de Cantallops, on va ser atès per sanitaris del SEM. Posteriorment, una ambulància el va traslladar en estat greu a l’hospital de Figueres.

Un altre ciclista va haver de ser atès en una pista forestal al municipi de Sant Pere Pescador. Un testimoni va avisar que un home havia tingut un accident mentre circulava per la zona del càmping La Ballena Alegre. A banda dels bombers, s’hi van desplaçar diversos sanitaris del SEM, que van atendre l’home i el van traslladar a l’hospital per al tractament de les ferides que s’havia fet.

LES XIFRES

6
metres
és l’altura des de la qual es va precipitar un jove de 27 anys a Palamós.
2
ciclistes
van tenir un accident en pistes forestals, a la Jonquera i a Sant Pere Pescador, i van haver de ser atesos pel SEM.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia