Detenen per enèsima vegada l'estafador de Salt que enganya la gent gran i torna a quedar en llibertat

Els Mossos d'Esquadra han tornat a detenir José Jorge Martín Mora, un home de Salt de 40 anys que s'ha especialitzat a guanyar-se la confiança de la gent gran per estafar-los i robar-los els diners i les joies. I, com les altres vegades que ha estat detingut, l'home ha quedat en llibertat després de declarar al jutjat.

En aquesta ocasió, la policia l'acusa de tres delictes de furt. El primer cas va passar a Flaçà a finals de l'any passat. El sospitós va trucar a la porta d'una casa amb l'excusa de preguntar per un veí i va aconseguir que l'inquilí del domicili, una persona d'edat avançada, el deixés entrar. Un cop dins, l'individu va agafar diversos objectes de valor. El segon cas va passar a Girona, a principi d'aquest any. El sospitós també va enganyar una dona gran perquè li obrís la porta de l'edifici. Li va dir que s'havia deixat les claus i la víctima se'l va creure. Després, també la va enredar per entrar al seu pis, en aquest cas amb la mentida que havia de parlar per telèfon i havia d'anar al bany. Li va agafar joies i diners i, fins i tot, va convèncer la dona perquè li deixés diners. Els Mossos van detenir-lo el passat dia 7 de gener i també van acusar-lo d'un altre furt semblant que havia passat a Girona –un jutjat ja el buscava per aquest últim cas–. En el moment de la detenció, José Jorge Martín Mora portava a sobre objectes i diners que suposadament havia robat a Girona i Flaçà. Els policies també van escorcollar el domicili del sospitós i van recuperar més joies. Ara investiguen si també són robades.

L'home ha estat detingut un munt de vegades tant pels Mossos com per la Policia Municipal de Girona. Algunes vegades es fa passar per un treballador de la companyia de gas o per un amic de les mateixes víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.