Successos

Detingut per cultivar prop de 1.000 plantes de marihuana a Vallirana

Tindrien un valor al mercat negre d’uns 182.000 euros

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 40 anys i de nacionalitat espanyola com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, concretament de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i d’ocupació.

Cap a les 16 hores del dimecres 20 de setembre, els agents van rebre l’avís que dos treballadors de l’empresa propietària d’una casa, situada a la urbanització ’El Lledoner’ de Vallirana, havien canviat el pany del domicili, moment en el qual haurien trobat una plantació de marihuana al seu interior.

Immediatament les patrulles es van desplaçar fins al domicili, van comprovar que, efectivament, una plantació de marihuana ocupava dues de les seves estances i que la casa podria estar ocupada, així que la van custodiar, per tal que la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat sol·licités el manament d’entrada i perquisició davant del jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat.

Cap a les 00:30 hores del dijous els investigadors que custodiaven la casa van observar com un vehicle s’aturava al seu davant i van identificar el seu conductor, qui els hi va confirmar que ocupava des de feia vuit mesos aquesta casa i que ell mateix s’encarregava de la plantació de marihuana que hi havia al seu interior.

Davant les evidències els agents el van detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte lleu d’ocupació d’immoble.

Durant l’escorcoll van comptabilitzar prop de 1.000 plantes de marihuana i també van observar tota la instal·lació necessària pel cultiu d’aquestes plantes, com el reg, la instal·lació elèctrica d’il·luminació, extracció d’aire i aire condicionat.

Cal esmentar que els tècnics de la companyia elèctrica, que van acompanyar els agents, un cop realitzada la inspecció, van certificar el frau energètic, motiu pel qual també va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de defraudació elèctrica.

Així mateix, segons les dades obtingudes en producció de cànnabis en instal·lacions d’aquest nivell, les gairebé mil plantes de marihuana intervingudes tindrien un valor al mercat negre d’uns 182.000 euros.

El detingut, veí de Vallirana, va passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia