Successos

Tribunals

L’acusat de matar dos ciclistes a Soses diu que tenia son

El jove d’Aitona que el setembre del 2015 va atropellar un grup de quatre veïns de Serós i va fugir sense auxiliar-los, al·lega que tornava de gresca, que havia begut alcohol i que no els va veure

Anava begut després d’haver passat tota la nit de gresca i no es va aturar en notar el xoc perquè es va espantar en veure que un ciclista se li acostava amb actitud hostil. És la versió que va donar ahir al jutjat penal 1 de Lleida el jove conductor que, el 6 de setembre del 2015, va atropellar quatre ciclistes de Seròs. En va matar dos i els altres dos van quedar ferits. El fiscal demana per a ell una condemna de set anys de presó.

El jove, que és veí d’Aitona i actualment té 25 anys, està acusat d’un delicte contra la seguretat del trànsit, dos delictes d’homicidi, dos més de lesions per imprudència greu i un delicte d’omissió de socors, ja que va fugir del lloc dels fets després de l’accident. L’accident va tenir lloc pels volts de les set del matí a la carretera LP-7041. Ahir, durant el judici, el jove, que per indicacions del seu advocat va començar negant-se a declarar però que, finalment, sí que va respondre a algunes de les preguntes, va admetre que el dia dels fets anava molt curt de son perquè havia sortit de festa i havia estat bevent alcohol. “Em vaig quedar adormit i no els vaig veure”, va explicar. Hi va afegir que no havia trucat a emergències perquè s’havia amagat espantat en advertir que un dels ciclistes que havien quedat ferits l’insultava i anava cap a ell. Després, al·lega, quan va voler anar a buscar el mòbil, ja arribaven els mossos. El ciclista, que va declarar com a testimoni, nega aquest extrem. “Vaig rebre l’impacte i vaig sortir volant”, va declarar un dels ciclistes ferits. Neguen haver assetjat el conductor. Els mossos que es van personar a casa de l’acusat van declarar que els havia sorprès la “fredor” i l’actitud “bastant passiva” del causant del doble atropellament mortal.

LA DATA

06.09.15
Pels volts de les set del matí el cotxe que conduïa el jove va envestir quatre ciclistes a Soses.

LA XIFRA

23
anys tenia el jove conductor en el moment dels fets. Els mossos el van anar a detenir a casa seva.

Indignació ciclista

Els fets de Soses van generar un important rebuig social i, en especial, de part de diferents col·lectius ciclistes. Dies després de l’atropellament, la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta va expressar la seva indignació per la decisió d’un jutjat de Lleida de deixar en llibertat provisional el conductor malgrat haver atropellat quatre ciclistes, dos dels quals van morir.

La coordinadora va lamentar en un comunicat la lleugeresa amb què la justícia tractava el cas. “És indignant tornar a veure com un conductor que mata a la carretera queda en llibertat en espera que d’aquí a uns quants anys la justícia li imposi una ridícula multa i un temps de suspensió del permís de circulació, com ha passat en tantes ocasions.” L’entitat va recordar llavors que un jutge havia condemnat el jove acusat d’atropellar el febrer del 2012 un grup de ciclistes que circulaven per la població de Vallfogona de Balaguer, dos dels quals van morir a causa de l’accident, a pagar una multa de 1.080 euros i a no poder conduir durant un període de tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia