Un conductor begut provoca un accident a Llers en què mor un veí de Barcelona

L'home, de nacionalitat francesa i que ha estat detingut, va envair el carril contrari

Un veí de Barcelona de 63 anys va morir ahir al matí després que un altre vehicle que venia en sentit contrari envaís el seu carril de circulació al quilòmetre 760 de l'N-II. El xoc, que va ser frontal i lateral, va ser tant fort que el Suzuki Vitara, que conduïa la víctima mortal, va quedar convertit en ferralla. En canvi, el Renault Laguna que duia el conductor francès no va quedar tant malmès i l'habitacle es va conservar intacte. Gràcies a això, el conductor francès va salvar la vida, tot i que es va ferir lleument i va ser atès a l'Hospital de Figueres.

El doble del permès

Els Mossos d'Esquadra porten les investigacions i ahir van informar que el conductor que va ocasionar l'accident mortal va donar positiu a la prova d'alcoholèmia amb un resultat de 0,50 mg/l, el doble del que permet la llei. El jove francès, de 27 anys, ha estat detingut i està pendent de passar a disposició judicial. També hi van intervenir serveis sanitaris i tres dotacions dels Bombers de la Generalitat.

D'altra banda, dos motoristes van resultar ferits greument divendres a la nit en un accident a l'N-340, al pas per Tarragona. Un dels motoristes es va trencar la tíbia i el peroné, i l'altre, el maluc.

Menys víctimes en accidents d'autobús

a.g

Durant l'any passat van morir 18 persones en accidents de trànsit d'autobús a l'Estat espanyol. Aquest número representa un descens important, del 28%, en víctimes mortals respecte del 2008 (es van registrar 25 morts) i torna a consolidar l'autobús com el mitjà de transport terrestre més segur a l'hora de desplaçar-se per les carreteres espanyoles.

La millora de les mesures de seguretat d'aquests vehicles, la utilització, progressiva, del cinturó de seguretat a més de la millora de les carreteres són, segons la Fundació Espanyola per a la Seguretat Vial (Fesvial), les causes que han permès aquest descens de morts en accidents d'autobusos.

Set morts a Catalunya

Set de les divuit persones que van morir l'any passat en accident d'autobusos (un 39%) van perdre la vida a Catalunya, en dos accidents a Sant Pol de Mar i a Bàscara. L'excés de velocitat i els errors humans van ser les causes de tots dos sinistres, en què també van resultar ferides una setantena de persones. Tant les víctimes com els ferits eren turistes holandesos i francesos que estaven passant uns dies de vacances a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.