Successos

Successos

Moren els 4 ocupants d’un cotxe en un accident a Molló

Les víctimes, dues noies i dos nois, circulaven amb un tot terreny

Van sortir de la via a la GIV-5225

El vehicle va bolcar, va caure per un desnivell de 100 metres i va anar a parar a una pista forestal

Una jornada negra i trista en matèria de trànsit va tenir lloc ahir a la xarxa viària de la demarcació de Girona, on quatre persones van perdre la vida en un tràgic accident al terme de Molló. En el vehicle sinistrat, un Jeep Cherokee, hi anaven dos nois i dues noies. Les víctimes, de 29, 33, 34 i 35 anys, tenien el seu domicili a les comarques barcelonines. Segons la investigació, van sortir accidentalment de la via amb l’automòbil mentre circulaven per la GIV-5225, a l’altura del punt quilomètric 0,5. El cotxe va bolcar, va caure per un desnivell d’un centenar de metres i va anar a parar a una pista forestal que connecta Setcases i Espinavell (un nucli de Molló). Els cossos d’emergències van rebre l’avís quan passaven pocs minuts d’un quart de vuit del matí, però les primeres hipòtesis apunten que l’accident s’hauria produït la nit anterior o de matinada. En ser un indret allunyat del nucli urbà, no es va descobrir la situació fins ahir a primera hora. El tot terreny sinistrat va ser localitzat poc després de les 7 del matí per unes persones que anaven d’excursió i que van donar immediatament la veu d’alerta. Aquests testimonis circulaven en cotxe per la pista forestal i es dirigien als entorns del pic de Costabona per fer-hi una ruta a peu. El punt on van trobar el Jeep està a uns 3 km d’Espinavell. Es tracta d’una pista forestal en bon estat que sol ser freqüentada per boletaires i excursionistes.

Degut a la gravetat dels fets, es va activar un amplíssim desplegament d’efectius. Fins a la zona s’hi van desplaçar nou patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres ambulàncies del SEM i cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre els quals hi havia membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE). Els Bombers van haver de dur a terme tasques d’excarceració per treure els cadàvers de dos dels ocupants del vehicle, cap dels quals va ser trobat amb vida. Els cossos de les quatre víctimes mortals van ser traslladats a l’Institut de Medicina Legal de Girona, on se’ls va practicar l’autòpsia i tant els forenses com els Mossos van efectuar diverses gestions per identificar-los perquè no duien documentació personal a sobre. A banda, l’automòbil, matriculat a Sant Just Desvern, va ser retirat per un servei de grua de Sant Pau de Segúries.

L’alcalde de Molló, Josep Coma, va lamentar profundament els fets. En un comunicat, el batlle, així com tots els representants de l’Ajuntament i els veïns de la població, van expressar el seu sentit condol. També es van decretar tres dies de dol oficial, durant els quals les banderes de l’edifici consistorial onejaran a mig pal en senyal de record a les víctimes (la família materna d’una de les noies té diverses propietats a Espinavell i, precisament, els quatre joves tenien previst passar la nit en una d’aquestes cases).

El Servei Català de Trànsit va recordar que el Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (Siavt) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres viaris els 365 dies de l’any per oferir-los orientació, informació i suport psicològic. Des de principis del 2017, s’ha hagut de lamentar la mort de 35 persones en 29 accidents de trànsit a la demarcació de Girona.

LA DATA

14.10.17
A les 7.22 h, els cossos d’emergències van rebre l’avís dels fets, que es van originar de matinada.

LES XIFRES

35
persones
han perdut la vida en 29 accidents de trànsit ocorreguts des de principi d’any a la demarcació.
9
patrulles dels Mossos, 5 dotacions dels Bombers i 3 ambulàncies del SEM es van activar arran del sinistre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia