Successos

Setge al procés sobiranista

El fiscal cita 4 edils de Pineda per la marxa dels policies de l’hotel

Declararan com a investigats per un presumpte delicte de coaccions i amenaces

Tres són del govern del PSC i un, d’ERC

La unitat de Policía Nacional adscrita a la fiscalia de Barcelona ha citat a declarar quatre regidors de l’Ajuntament de Pineda de Mar. Els edils hauran de comparèixer a la Ciutat de la Justícia el dia 2 que ve per un presumpte delicte de coaccions i amenaces amb relació al suposat intent d’expulsió dels agents de la Policía Nacional que s’hostatjaven en dos hotels del municipi. Dels quatre edils, tres pertanyen al govern del PSC: Carme Aragonès, primera tinenta d’alcalde; Jordi Masnou, regidor d’Urbanisme, i Sílvia Biosca, regidora de Comunicació. La quarta regidora és la republicana Mònica Palacín. Dimecres passat també va ser citat el cap de la policia local. Es tracta de diligències prèvies que han de determinar si hi ha prou indicis de delicte per traslladar el cas a un jutge o, en cas contrari, per arxivar-lo.

Els fets van tenir lloc el dilluns 2 d’octubre, quan més d’un miler de persones es van manifestar davant l’hotel Cheking Mont-Palau per denunciar les càrregues policials contra el referèndum de l’1-O. En un ambient de crispació i amb enfrontaments verbals entre els concentrats i els agents de la Policía Nacional al carrer, Aragonès, Masnou i Palacín es van reunir amb el responsable de l’hotel per negociar que els agents marxessin de l’establiment tan aviat com fos possible per “garantir la pau social”.

Inicialment es va anunciar als concentrats un acord perquè els policies fessin les maletes l’endemà, però finalment es van quedar fins a exhaurir el contracte signat amb l’hotel. El gerent de l’establiment, poques hores després d’haver mantingut la conversa amb els regidors, va emetre un comunicat en què denunciava que l’havien amenaçat de tancar-li l’establiment cinc anys si no feia fora el cos policial. L’endemà, però, en un escrit conjunt, empresa i Ajuntament van negar que hi hagués hagut amenaces de cap mena i l’alcalde, Xavier Amor (PSC) –que el dia dels fets no hi era present–, va assegurar que la proposta d’avançar la sortida dels agents “per raons de seguretat i amb la finalitat de garantir la convivència al municipi” s’havia pres de forma consensuada entre els responsables de l’hotel i el govern local.

La citació als regidors de Pineda arriba després que també hagin estat reclamats la directora i el propietari de l’hotel Vila de Calella –que també va fer fora de l’establiment en aquest cas guàrdies civils que van carregar contra un grup de manifestants que es van concentrar davant l’hotel–. Està previst que la policia també requereixi la presència de l’alcaldessa, Montserrat Candini (PDeCAT).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia