Successos

municipal

tribunals

Petició de presó per a l’exalcalde de Pont de Molins

Segons la fiscalia, el 2006 va donar una llicència il·legal per a 26 habitatges

L’Audiència de Girona va jutjar ahir, dilluns, l’exalcalde de Pont de Molins Florenci Fernández, i la secretària i l’arquitecte municipal de l’Ajuntament de l’any 2006 per un delicte de prevaricació urbanística. La fiscalia demana inicialment que els condemnin a 3 anys de presó, una multa de 4.320 euros, i que els inhabilitin durant 9 anys per exercir un càrrec o feina pública, perquè cadascú complint amb les seves funcions van atorgar llicència a una promotora immobiliària per construir 26 habitatges plurifamiliars en una finca situada al carrer Molins número 3. Segons l’acusació pública, els havien advertit que era una “il·legalitat” perquè el planejament urbanístic municipal (POUM) no ho permetia. Els processats han negat els fets. L’exalcalde ha ressaltat que qui va portar el cas a la fiscalia va ser l’actual alcalde, i ho atribueix al fet que li té “mania persecutòria”. Les defenses demanen l’absolució dels acusats.

La fiscalia sosté que els tres processats van intervenir d’acord amb els seus respectius càrrecs per acabar atorgant la llicència que permetia construir 26 habitatges plurifamiliars en un edifici industrial (prèviament rehabilitat) situat al municipi. Segons ressalta l’acusació pública a l’escrit de conclusions provisionals, tots tres eren plenament conscients que la concessió de la llicència era contrària a la normativa urbanística vigent en aquell moment i, per tant, estaven advertits que es tractava d’una il·legalitat.

La fiscal descriu quin paper va jugar cadascun dels acusats a l’hora de permetre que la llicència urbanística tirés endavant. Segons exposa, l’arquitecte municipal va intervenir emetent un informa tècnic favorable, la secretària interventora va fer les gestions de tramitació i va emetre una certificació a favor de la concessió, i finalment l’aleshores alcalde va dictar un decret d’alcaldia l’abril del 2006 en què atorgava el permís d’obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia