Successos

Judicial

Testimonis desdits

Un home que havia assegurat a la policia que un dels acusats del crim de Cabanes li va confessar els fets afirma en el judici que va patir una embòlia i que ja no recorda res

Els testimonis que implicaven Antonio García Carbonell i Oriol Boyer amb el crim d’una veïna de Cabanes no van ratificar ahir les seves declaracions davant el tribunal popular encarregat de jutjar el cas. Un d’ells va assegurar que els dos acusats el van anar a veure dues vegades. Una, per demanar-li informació d’una benzinera que planejaven atracar. “Ens va dir que ho van descartar per la ubicació i perquè hi treballava una familiar del testimoni”, van explicar els Mossos al judici. I, posteriorment, li van preguntar per l’empresa Pinsos Cazorla (propietat de familiars de la víctima mortal). Poc després, el testimoni es va assabentar del que havia passat el 27 de febrer del 2014: havien apallissat i deixat malferida a la intempèrie la víctima, que tenia 75 anys i vivia al costat de l’empresa. Una setmana després, va morir a l’hospital pel greu atac. Aquest testimoni estava citat a declarar ahir a l’Audiència de Girona. Ja d’entrada va avisar que prenia “molta medicació” i que només respondria a les preguntes “si eren les adequades”, tot i que el magistrat president li va recordar que, com a testimoni, tenia l’obligació de contestar totes les qüestions que li plantegessin. Les interrupcions, les males respostes i les negatives a contestar van continuar fins que, al final, un forense el va visitar. El dictamen professional va concloure que no estava en condicions de declarar, i avui es tornarà a intentar. Durant les poques respostes que va donar, però, va afirmar que es van “interpretar malament” les seves paraules i que es va limitar a identificar fotogràficament Boyer perquè, en realitat, el que li van preguntar és si alguna vegada havia estat menjant a casa seva.

El segon testimoni, que va arribar custodiat pels Mossos perquè és a la presó, va dir que va conèixer García Carbonell a la infermeria d’un centre penitenciari. A partir d’aquí, però, no va corroborar res més de la declaració que va fer perquè diu que ha patit una embòlia i ja no recorda res. Aquest home, implicat amb García Carbonell en un cas de falsificació de moneda, havia declarat durant la investigació que l’acusat li va reconèixer els fets i li va dir que havien anat fins a Cabanes amb l’altre acusat per cometre un robatori però es van equivocar de víctima. Els Mossos creien que l’objectiu era la cunyada de la víctima perquè cada dia, a l’hora aproximada en què es van perpetrar els fets, s’emportava la recaptació de l’empresa fins a casa. A la declaració que ara no recorda també va exposar que García Carbonell va dir que l’autor de la pallissa mortal era “el jove amb les lletres al coll” (amb relació a un tatuatge que porta Boyer) i que ell es va quedar al cotxe vigilant.

Ahir va declarar un altre suposat còmplice de García Carbonell que també es va desdir. Es tracta d’un jove amb qui, a partir de l’agost del 2014, haurien perpetrat robatoris. El fiscal li va demanar que confirmés que, en un dels casos que ja ha estat jutjat, va ser l’ara acusat qui li va donar una navalla perquè fes una estrebada a la bossa de mà d’una dona. “L’Antonio no hi era i la navalla era meva, sempre la portava”, va sostenir al judici.

Els Mossos, que van fer seguiments a García Carbonell quan un anònim els va posar sobre la pista de la seva implicació en l’assassinat, van poder situar els dos acusats al lloc del crim gràcies als mòbils. A més, hi ha imatges d’una càmera d’una empresa que hi ha a 200 metres del lloc del crim que va gravar un cotxe de característiques similars al que conduïa García Carbonell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia