Successos

tribunals

judici pel crim de cabanes

Els acusats del crim de Cabanes es declaren innocents

Les defenses demanen al jurat que oblidi els perjudicis pel passat delictiu i que valori la falta de proves

“Soc innocent, soc innocent”, és el missatge que va repetir Antonio García Carbonell fent ús del darrer torn de paraula davant del jurat popular que ha de decidir si el declara culpable de l’assassinat de la veïna de Cabanes Neus Juanola. L’altre acusat, Oriol Boyer, no va pronunciar cap última paraula en finalitzar la sessió, però durant l’interrogatori del matí va ser el que va parlar més dels dos. Tot i que va negar rotundament l’assassinat. Va admetre només que el dia abans dels fets havia anat des de Mollet del Vallès fins a Figueres amb García Carbonell i que un cop allà s’havien separat i que no va tornar a veure’l fins l’endemà, el dia del crim (27 de febrer del 2014) quan van tornar junts cap a Mollet. Un viatge que l’anàlisi de les antenes de telefonia corrobora. Boyer i Carbonell es van negar a respondre a les preguntes de l’acusació i el fiscal, i cap dels dos va explicar el motiu del seu viatge a l’Empordà, actitud de silenci que aquests consideren que els incrimina.

Les defenses dels dos acusats van remarcar que no existeixen proves directes, ni empremtes, ni ADN, que situïn els dos acusats a l’escenari del crim i que l’acusació se sustenta en uns testimonis, que en algun cas es va moure per interessos (com un encausat en el cas de falsificació de bitllets en què també està implicat Carbonell, que demanava beneficis penitenciaris a canvi de la delació) o un testimoni que aprofitava per exculpar-se.

El fiscal i l’acusació particular van elevar a definitives les seves peticions inicials de presó. Demanen 23 anys de presó per a García Carbonell per un delicte d’assassinat i una condemna de 26 anys per a Boyer, per assassinat i tinença il·lícita d’armes perquè a casa seva hi van trobar una escopeta retallada per a la qual no tenia permís d’armes.

LA XIFRA

23
anys de presó demanen les acusacions per a García Carbonell i 26 per a Oriol Boyer

Els prejudicis i el joc d’esgrima

Joaquim Bech de Careda, el lletrat que defensa García Carbonell, va utilitzar el símil del joc d’esgrima per il·lustrar el jurat sobre el paper que juguen defenses i acusacions en el judici. Bech va demanar als membres del jurat que no es deixessin portar pels prejudicis a l’hora d’emetre el seu veredicte i que se centressin a estudiar si García Carbonell, que té un llarg currículum amb vuit fulls d’antecedents, segons va revelar la fiscalia, va participar o no en el cas que es jutja. Bech va explicar que ell mateix va tenir prejudicis quan li van proposar la defensa de Carbonell i va veure que els diaris el definien com a “violador, monstre, depravat...” però va superar els prejudicis en veure que realment tenia defensa pel cas de Cabanes. Bech va instar el jurat a mirar com és ara Carbonell “un home degradadet per l’edat, que no s’aguanta”. En la mateixa línia, Gerard Negrell, l’advocat de Boyer, va exposar que s’intenta etiquetar com a “dolent” l’acusat perquè és “pinxo”però sense proves que el situïn a l’escena del crim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia