Successos

Successos

Un noi fa cas omís de la policia i li disparen per reduir-lo

Els fets van tenir lloc de matinada, a la Jonquera

Es va atrinxerar al cotxe i, un cop fora, va anar cap als agents cridant “Al·là és gran”

Va simular que treia un artefacte i li van tirar un tret al maluc

El peatge de la Jonquera va ser l’escenari ahir d’un malaurat incident. Els fets es remunten a un quart d’una de la matinada, quan diversos agents de la Guàrdia Civil que estaven realitzant un control a la carretera van demanar a un cotxe que s’aturés. En el vehicle, que circulava en sentit nord, hi anava un jove francès, d’origen marroquí, d’entre uns 25 i 30 anys d’edat. El noi va cridar “Al·là és gran” des de l’interior de l’automòbil, en el qual es va atrinxerar i es va amagar als peus del cotxe. Degut a la situació i en veure que es trobava fora de si, la Guàrdia Civil va sol·licitar suport als Mossos d’Esquadra. El jove viatjava acompanyat de la seva parella, que en el seu cas, contràriament, va seguir en tot moment les ordres de la policia.

Uns deu minuts després, els agents van requerir al noi que sortís del turisme sense roba i amb les mans a la vista. Ell va acabar baixant del vehicle i va avançar cap als policies tot cridant novament “Al·là és gran”. Membres dels Mossos i de la Guàrdia Civil van disparar trets a l’aire de caràcter intimidatori per intentar dissuadir-lo. El jove, però, va continuar amb actitud nerviosa, sense fer cas de les indicacions i es va posar la mà a la butxaca, com si volgués treure algun artefacte. Va ser aleshores quan un agent de la policia catalana va decidir efectuar un tret a la cama al noi, per la incertesa del que podia portar al damunt. Li va disparar intentant no tocar-li cap zona vital, i amb la intenció de poder reduir-lo –el tret li va impactar a la part del maluc–. Va caure ferit a terra i, posteriorment, es va aixecar, va recular, es va dirigir al vehicle, va pujar a dins i es va despullar. Al cotxe, també hi va manipular un maletí, que es va comprovar després que no contenia res sospitós.

Va ser detingut per desordre públic. Els sanitaris van atendre in situ el noi, que va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta. Ahir, va ser intervingut quirúrgicament dues vegades. Va quedar ingressat a l’UCI en estat molt greu i amb pronòstic reservat.

LA DATA

18.11.17
el jove va ser evacuat en ambulància a l’hospital Josep Trueta, on va ingressar a l’UCI en estat molt greu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia