Successos

Afronta 8 anys de presó l’acusat de protagonitzar una persecució policial

L’home anava al volant d’un vehicle, quan va fugir d’un control dels Mossos a la carretera N-II, a Pont de Molins

La fiscalia demana una pena de vuit anys de presó per a un conductor que transportava substàncies estupefaents al vehicle i que va protagonitzar una persecució policial de pel·lícula per l’Alt Empordà. Segons es recull en l’escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, els presumptes fets es remunten al 18 de juny. Pels volts de la una de la matinada, l’acusat circulava al volant d’una furgoneta Opel Combo. Es va adonar de sobte de l’existència d’un control de detecció de drogues i alcohol que els Mossos d’Esquadra havien muntat al punt quilomètric 762,3 de l’N-II, a l’altura de Pont de Molins. L’home va fer aleshores mitja volta amb el vehicle i dos agents van presenciar la maniobra. Els policies van pujar al cotxe patrulla i van iniciar la persecució. Els mossos el van localitzar a prop d’una entrada de l’AP-7 i van activar els senyals acústics i lluminosos per tal que s’aturés.

Ell va fer dues voltes a la rotonda i es va incorporar novament a l’N-II, en direcció a Girona. Va incrementar la velocitat i va passar a circular pel carril esquerre, fet que va obligar la resta de conductors a apartar-se per evitar col·lidir-hi. Va continuar la seva perillosa escapada fins a la C-260, a través de la qual va accedir al nucli urbà de Figueres. Sense respectar cap senyal de trànsit, va arribar al carrer Eres, on va perdre totalment el control del vehicle i va impactar contra quatre turismes que hi havia estacionats (els danys materials que els va ocasionar pugen, en el seu conjunt, a 4.942 euros).

Després del xoc múltiple, els policies el van detenir i van escorcollar l’Opel Combo, on l’acusat duia 2,3 quilos de cocaïna. L’investigat es troba en presó provisional per aquesta causa des del 19 de juny. La fiscalia sol·licita per a ell vuit anys de presó i una multa de 300.000 euros per un delicte contra la salut pública i un altre contra la seguretat viària.

LA DATA

20.12.17
és el dia
que està assenyalat el judici per al cas a la secció tercera de l’Audiència de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia