Successos

Seguretat

Lladres ben retratats

Els Mossos busquen un trio de lladres, dos homes i una dona, que van a restaurants i bars i mentre un despista els altres roben

A L’Arcada de Fares els van atrapar, els van retratar i han difós la foto per alertar

Són dos homes i una dona que viatgen amb un Mercedes amb matrícula de la Gran Bretanya amb el volant al costat dret i que fa dies que ronden, sobretot per la Garrotxa, i roben el que poden, sobretot a restaurants i bars, amb un mètode molt tradicional: procuren despistar amos i empleats i arrepleguen el que poden. El que penalment ve a ser un furt i que, per tant, comporta poca pena. Tot i que els Mossos els tenen ben retratats per les càmeres de diferents establiments, de moment no els han pogut posar nom. Des de diumenge es disposa d’una fotografia ben genuïna dels tres lladres en el moment que pugen al Mercedes amb matrícula de la Gran Bretanya PEO4 DWD a la sortida del restaurant L’Arcada de Fares, on van intentar robar. Sense èxit. I a més a més, amb perícia i sang freda, un empleat se’ls va plantar davant i els va fer la foto (la que il·lustra la notícia) que s’està divulgant per tot el territori.

El trio del Mercedes va arribar a L’Arcada de Fares al migdia, quan els clients estaven entaulats i dinant. La noia va travessar tot el menjador, cridant l’atenció dels comensals perquè la seva indumentària es feia veure, segons van explicar ahir fonts del restaurant. Del menjador va passar a una sala de banquets que diumenge estava buida i des d’allà, llavors ja acompanyada d’un dels homes, es va ficar en un magatzem. Van tenir mala sort perquè un treballador va anar a buscar material al magatzem i se’ls va trobar a dins. Ells van dir que buscaven els lavabos però l’excusa no va colar. I van marxar amb les mans buides. De pressa. Fins al cotxe, on els esperava un còmplice. Però l’empleat va ser més ràpid i se’ls va plantar davant i els va ben retratar. Ells van preguntar per quin motiu se’ls retratava. I se’ls va dir perquè resultaven sospitosos. I ho eren.

Quan els amos del restaurant van alertar els Mossos de la presència dels sospitosos, es va comprovar que el Mercedes és el vehicle que ja fa dies que la policia va detectar que fuig de llocs saquejats, i les cares dels tres sospitosos coincideixen amb les dels lladres que en els darrers dies han sigut captats per càmeres en diferents llocs on han entrat a robar.

Al trio del Mercedes se’ls va detectar la tarda de l’11 de novembre rondant per la carretera d’accés a Montagut i van acostar-se al restaurant El Collet i van provar d’entrar a una casa que hi ha a prop. No van aconseguir cap botí. Però no van desistir. Van circular en direcció cap al nord i van fer parada al restaurant Cal Sordet, situat a peu de carretera, a Sant Joan les Fonts. La noia va entrar al restaurant per entretenir i despistar i mentrestant un dels nois o tots dos van entrar a la casa annexa. Aquest cop es van endur un botí de 150 euros en efectiu i joies valorades en més de 3.000 euros.

S’investiga si el trio d’especialistes en furts té relació amb un intent de robatori en un altre restaurant de la carretera de Montagut. En canvi, a aquests lladres, que actuen de dia, no se’ls relaciona amb l’onada de robatoris, més de trenta, que les darreres setmanes una banda ha perpetrat en habitatges del Pla de l’Estany i el Gironès quan es fa fosc.

La carnisseria
Roca de la plaça Major de Banyoles va ser assaltada la matinada del dissabte 18 de novembre per uns individus que van rebentar la vidriera a cops de mall. Les càmeres van enregistrar els lladres, i tot i que no se’ls veia el rostre, es van poder comptar cinc jocs de cames que es movien per sota les cortines. Un cop van haver rebentat la porta i van poder ser a dins, els lladres van arreplegar una bàscula i van sortir corrent cap a fora. Van tardar segons a tornar a entrar i arrencar el calaix de la caixa enregistradora. Un gest que els amos de la botiga interpreten que va ser perquè primer van confondre la bàscula per la caixa. No van agafar material ni ordinadors. Les càmeres també van gravar uns llums a l’exterior, suposadament del cotxe que els esperava, que va poder entrar a la plaça perquè aquella nit el piló estranyament estava abaixat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia